Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 7

ФСБ "запускають" Навального. Чому є помилкою приймати цю гру за чисту монету

Категорія:

Спецтема:

Стаття Навального про війну і майбутнє Росії – брехня. Його смисли – це спроба непомітно, використовуючи методи ФСБшних маніпуляторів, зберегти імперію і допомогти їй уникнути покарання.

Маніпулятори різних мастей – від пропагандистів до представників вищої влади Росії – використовують цей шаблон завжди та ефективно. Береться одна чи кілька безперечних тез, до них додаються необхідний росіянам меседж – хибний або ні – і у такому «перемішаному» вигляді подається в інформаційний простір. Це – перевірений і найчастіше дієвий спосіб, і приклад подібного можна знайти практично в будь-якому наративі, що виходить із Росії.

Про це у своїй статті на Главком пише Сергій Кримський, який розглядає 15 пунктів статті Навального. Нагадаємо, останній нещодавно написав "15 пунктов гражданина России, желающего блага своей стране".

Цитата №1: "Президент Путін розв'язав несправедливу агресивну війну проти України під безглуздими приводами. Він відчайдушно намагається надати цій війні статусу «народної», прагнучи зробити своїми спільниками всіх громадян Росії, проте його спроби зазнають краху. Добровольців для цієї війни майже нема, тому путінська армія спирається на ув'язнених та примусово мобілізованих".

Сенс, який Навальний намагається впровадити: мовляв, Путін розв'язав, а народ ні до чого. Однак кожен народ гідний свого правителя, це – трюїзм. А добровольців мало, бо не хочуть вмирати самі. Але війну переважна більшість людей у РФ підтримує. Це – факт.

Цитата №2: "Реальні причини війни – політичні та економічні проблеми всередині Росії, прагнення Путіна утримати владу за будь-яку ціну, а також його одержимість своєю історичною спадщиною. Він хоче увійти в історію як «цар-завойовник» та «збирач» земель".

Брехня, розбавлена з правдою. Ні політичних, ні економічних проблем усередині РФ перед війною не було. Підтримка влади як істеблішментом, так і населенням була майже стовідсоткова. Економіка – Росія купалася у золоті, бо сировинна економіка доволі ефективна. Про одержимість історією все правильно.

Цитата №3: "Вбито десятки тисяч невинних українців, біль та страждання обрушені на мільйони. Вчинено воєнні злочини. Зруйновано міста та інфраструктуру України".

Тут також є маніпуляція. «Десятки тисяч невинних...» Не написав «понад сто тисяч убитих». Все-таки хоч неявно, а спробував применшити.

Цитата №4: "Росія зазнає військової поразки. Саме усвідомлення цього змінило риторику влади від «Київ за три дні» до істеричних погроз застосувати ядерну зброю у разі програшу. Безглуздо загублені життя десятків тисяч російських солдатів. Остаточну військову поразку можна відстрочити ціною життя ще сотень тисяч мобілізованих, але загалом вона неминуча. Комбінація «агресивна війна + корупція + бездарність генералів + слабка економіка + героїзм і висока мотивація тих, хто обороняється» в результаті є лише поразкою".

Говорити красиво про «російських солдатів» означає створювати образ людини у формі з автоматом, але аж ніяк не ґвалтівника, мародера та садиста, якими ці «російські солдати» реально постали перед світом. Та й журитися про «бездарність генералів» теж багато означає. Навальний хотів би, дотримуючись логіки цієї фрази, щоб генерали були талановиті, і тоді вбивали б українців ефективніше.

Цитата №5: "Які кордони в України? Такі, як і в Росії, – міжнародно визнані, визначені 1991 року. Ми, Росія, їх також тоді визнали. Ці кордони Росія має визнавати й зараз. Тут нема чого обговорювати. Майже всі кордони у світі випадкові та викликають чиєсь незадоволення. Але воювати за їх зміну у XXI столітті не можна. Інакше світ порине в хаос".

Тобто Навальний як само собою протягує думку, що говорити про межі Росії не варто. Тобто, на його думку, РФ зберігається як країна безумовно. До речі, мабуть, ця думка – головне завдання Навального від його ФСБшних кураторів. Мета – збереження цілісності Росії, питання, що постало нині в практичному плані. Ну і для маскування правда про мир і хаос.

Цитата №6: "Залишити Україну у спокої та дати їй можливість розвиватися так, як бажає її народ. Припинити агресію, завершити війну та вивести всі російські війська з території України. Продовжувати війну – це як раз істерика безсилля, а припинити її – сильний хід"

«…залишити Україну в спокої» – ось тут повною мірою проявився імперець. Україна – не кістка в пащі собаки, щоб так про неї говорити. Зуби обламаєте.

Цитата №7: "Спільно з Україною, США, Євросоюзом та Британією шукати прийнятні шляхи компенсації збитків, завданих Україні. Наприклад (після зміни влади в Росії та закінчення війни), скасувавши обмеження щодо наших нафти та газу, але з направленням частини доходу від експорту вуглеводнів на компенсації".

Який хитрий – «спільно»! А чи не жирно вам буде «спільно»? Ви тепер сидітимете і слухатимете.

Цитата №8: "Розслідувати воєнні злочини у співпраці з міжнародними інституціями".

Як і у попередньому пункті. Навальний тихою сапою і тут хоче примазатись після стількох злочинів до переможців. Насильник сам себе судитиме. Молодець, Льоша, хитрун.

Цитата №9: "Усім росіянам властива імперська свідомість? Це – дурниця. Наприклад, у війні проти України бере участь Білорусь. У білорусів – теж імперська свідомість? Ні, у них – також диктатор при владі. У Росії, як і в будь-якій країні з історичними передумовами цього, завжди будуть люди з імперськими поглядами, але це далеко не більшість. Тут нема причин плакати й голосити. Таких людей треба перемагати на виборах, як перемагають правих та лівих радикалів у розвинутих країнах".

Не треба сюди тулити білорусів. З ними розберемося. Кажеш, чи не більшість з імперськими поглядами в Росії? Якраз більшість. І про це знаємо і ми, і ти, пане Навальний. Ти тут нам брешеш, що не більшість.

Цитата №10: "Чи потрібні Росії нові землі? Росія – величезна країна з населенням, що скорочується, і провінцією, що вимирає. Імперськість і потяг до захоплення територій – найшкідливіший і згубний шлях. Російська влада знову своїми руками знищує наше майбутнє заради того, щоб країна виглядала більшою на карті. Але Росія й так велика. Наше завдання – зберігати народ і розвивати те, чого у нас надміру".

За фактами все правильно. Однак «зберігати» народ – відсилання до думки про збереження Росії цілою, а який цей народ та його психологія світ уже зрозумів. Навальний хоче цей народ не переробляти, не лікувати, чого той терміново потребує, а «зберігати».

Цитата №11: "У спадок від цієї війни нам дістанеться клубок складних і, на перший погляд, майже нерозв'язних проблем. Важливо визначити для себе, що ми дійсно хочемо їх розв'язати, після чого почати робити це чесно і відкрито. Ключ до успіху – у розумінні того, що для Росії та її народу буде не просто добре, але ще й дуже вигідно припинити війну якнайшвидше: тільки так можна почати рух до зняття санкцій, повернення тих, хто виїхав, відновлення довіри бізнесу, економічного зростання".

Ось ще одна мета Навального – зняття санкцій. Цілісність, відродження РФ – це відродження імперії та шовінізму. Саме про це 11-й пункт, саме це приховане бажання нашого героя.

Цитата №12: "Ще раз підкреслю, що після війни нам доведеться компенсувати Україні збитки, завдані путінською агресією. Але відновлення нормальних економічних відносин із цивілізованим світом та повернення економічного зростання дозволить це зробити, не заважаючи розвиватися нашій країні. Ми на дні, і щоб спливти, нам потрібно відштовхнутися від нього. Це буде і морально правильно, і раціонально, і вигідно".

Повторюється теза про розвиток Росії та відновлення відносин із Заходом. Навальний апріорі говорить про цілу і потужну РФ. Те, що це неминуче призведе рано чи пізно до нової агресії, вже згадувалося.

Цитата №13: "Демонтаж режиму Путіна та його диктатури. В ідеалі – через загальні вільні вибори та скликання Конституційних зборів".

Знову ненав'язливо подається думка про те, що справа – в Путіні. Можна подумати, що претендент на владу Олексій Навальний не брав участі у шовіністичних маршах свого часу. Та і його слова про Крим ніхто не забув. І не забуде.

Цитата №14: "Встановлення парламентської республіки, заснованої на змінності влади через чесні вибори, незалежному суді, федералізмі, місцевому самоврядуванні, повній економічній свободі та соціальній справедливості".

Чиста профанація. Начебто, наприклад, сталінська конституція не була найдемократичнішою у світі. «Чесні вибори, незалежний суд» – усі знають, наскільки це можливо у Росії. Сам народ там цього не дозволить. Не Путін, не Навальний, а сам народ не дозволить.

Цитата №15: "Усвідомлюючи свої історію та традиції, ми маємо бути частиною Європи й слідувати європейському шляху розвитку. Іншого в нас нема, і іншого нам і не потрібно".

Частиною Європи? Відомо як. «Жодна гармата в Європі без нашого дозволу випалити не сміла...» Ось їхній ідеал, ось, як вони хочуть бути частиною Європи. І цей принцип вибитий на скрижалях їхньої ідеології їхніми ж ідеологами минулого та сьогодення. Цьому й досі навчають у їхніх університетах.

Як висновок автор пише: "Навальний повністю відповідає принципу тварини, яка виглядає і крякає, як качка. Він виглядає та говорить як проект російських спецслужб. І нехай нікого не бентежить суто технічний аспект – отруєння опозиціонера цими спецслужбами. Агента використовували втемну, це – звичайна справа".

Автор переконаний, що Навальний – очевидний проект ФСБ задля впровадження свого агента у світовий інформаційний та політичний простір для досягнення цілей, вигідних РФ. Ці цілі – збереження її цілісності, реабілітація, відродження і, зрештою, здійснення нової, ретельно підготовленої експансії. Треба розуміти, що потужна цілісна Росія інакше, без експансії, жити не зможе.

Варто додати, що демократична Росія неможлива з суто біологічних причин: Популяція російських орків та її структура: психопати, соціопати, гопники та зомбі (+аудіо)

Наші інтереси: 

Аналіз тез, які "хороші росіяни" просувають, щоб "наконец закончить эту вайну!" Розуміти, що нам не потрібна Росія в її теперішньому вигляді. Нам вигідно створення на її території окремих національних суверенних держав – Ічкерії, Татарстану, Сибірської, Уральської та інших республік. Перемога України та знищення РФ – наша ціль і завдання. Маємо подолати нашого споконвічного ворога, а корінним народам РФ допомогти утворити національні держави. Нагадаю, ще у 2014 році почалися розмови про розпад РФ. Наприклад, Костянтин Боровой казав, що розпад Росії неминучий. Тоді доктор філософії Євгенія Альбац спрогнозувала, що розпад Росії – цілком можливий, а частина територій може відійти Китаю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Термін "хороші росіяни", як ми вже знаємо, сприймається масовою свідомістю як "мертві росіяни", тому нині дедалі більше застосовують термін "корисні росіяни".  

Олена Каганець wrote: Коли я почула про те, що Навальний почав (із в'язниці!) віщати про те, що Україна має отримати компенсації від РФ і що Росія зазнає військової поразки,  я одразу ж запідозрила, що тут щось не так. Не вірю я навальним. Не вірю я "хорошим росіянам". Я опублікувала цю статтю, тому що автор (шкода, правда, що він написав це мовою ворога) відчув те ж саме, що відчула і я.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Коли я почула про те, що Навальний почав (із в'язниці!) віщати про те, що Україна має отримати компенсації від РФ і що Росія зазнає військової поразки,  я одразу ж запідозрила, що тут щось не так. Не вірю я навальним. Не вірю я "хорошим росіянам". Я опублікувала цю статтю, тому що автор (шкода, правда, що він написав це мовою ворога) відчув те ж саме, що відчула і я.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Термін "хороші росіяни", як ми вже знаємо, сприймається масовою свідомістю як "мертві росіяни", тому нині дедалі більше застосовують термін "корисні росіяни".  

Олена Каганець wrote: Коли я почула про те, що Навальний почав (із в'язниці!) віщати про те, що Україна має отримати компенсації від РФ і що Росія зазнає військової поразки,  я одразу ж запідозрила, що тут щось не так. Не вірю я навальним. Не вірю я "хорошим росіянам". Я опублікувала цю статтю, тому що автор (шкода, правда, що він написав це мовою ворога) відчув те ж саме, що відчула і я.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Якщо припустити, що ядром бсф (читати навпаки) є погані інтеліси (адже діяти так безсовісно люди не можуть), можна висунути тезу, що ім'я Навального просто використали. Можливо не факт, що це писав він особисто?

Радіймо життю граючи!