Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Федеральний суддя заборонив примусову вакцинацію медичних працівників у штаті Нью-Йорк

Категорія:

14 вересня федеральний суддя ухвалив екстрене розпорядження, що забороняє штату Нью-Йорк проводити обов'язкову вакцинацію медичних працівників проти коронавірусної інфекції. Сімнадцять медичних працівників звернулися до суду з проханням заборонити обов'язкову вакцинацію, про яку 16 серпня оголосив колишній губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо.

21092701.jpg

Протест проти нового мандата на вакцинацію проти COVID-19. Нью-Йорк, 13 вересня 2021 року. Фото: Enrico Trigoso/The Epoch Times

Як повідомляє Велика епоха, медперсонал лікарень і установ тривалого догляду, таких як будинки для літніх людей, заклади по догляду за дорослими та інші установи загальної допомоги, мав бути вакцинований від COVID-19, аби продовжувати працювати. Позивачі, серед яких лікарі, медсестрі, санітарки та фахівці зі зв’язків зі сторонніми постачальниками медичних послуг, опинилися під загрозою звільнень, втратою пільг у лікарні та руйнуванням кар'єри через відмову від вакцинації за релігійними переконаннями, йдеться у позові.

Згідно з судовими документами, саме релігійні переконання змусили позивачів «відмовитися від вакцинації проти COVID-19 доступними вакцинами, оскільки вони були протестовані, розроблені та вироблені з використанням клітинних ліній, отриманих від ембріонів».

Медичні працівники стверджували, що обов'язкова вакцинація зводить нанівець захист щирих релігійних переконань, що відображені у розділі VII Закону про громадянські права 1964 року. Хоча попередня постанова охорони здоров'я штату, що діяла кілька днів тому, надавала такий захист. Зокрема, позивачі стверджували, що це порушує Першу і Чотирнадцяту поправки до Конституції США, положення про верховенство і рівний захист.

«Те, що намагається зробити Нью-Йорк, це закрити аварійний люк через прийняття неконституційного мандату на вакцинацію», ― виступив с заявою адвокат Крістофер Феррара, спеціальний радник Товариства Томаса Мора, до винесення судової заборони.

«І роблять вони це, знаючи, що багато людей виступають проти вакцин з щирих релігійних переконань. Тому що ці вакцини були протестовані, розроблені та вироблені з використанням клітинних ліній, отриманих від ембріонів».

Позивачі ідентифікуються у позові лише за псевдонімами, оскільки ЗМІ «критикують» їх як «ізгоїв, яких необхідно ізолювати від суспільства до тих пір, поки їх примусово не вакцинують», як заявили вони в судовій скарзі.

Новий обов'язок до вакцинації «виник у контексті атмосфери страху та ірраціональності, в якій невакцинованим загрожує скорочення до касти недоторканних, якщо вони не погодяться на ін'єкцію... вакцинами, що порушують їхні релігійні переконання, що явно не настільки ефективні, як було обіцяно; мають ризики, і, як стало відомо, все більш очевидні серйозні й навіть небезпечні для життя побічні ефекти».

Суддя Девід Херд з окружного суду США по Північному окрузі Нью-Йорка, призначений Біллом Клінтоном, вранці 14 вересня призупинив провадження по справі (pdf). Проти губернатора Нью-Йорка Кеті Хочул був поданий позов.

«Дію мандата на вакцинацію призупинено», а Департаменту охорони здоров'я Нью-Йорка «заборонено вживати будь-яких заходів ― дисциплінарних чи інших щодо отримання ліцензії, сертифікації, ординатури, надання пільг або іншого права ведення професійної діяльності, або кваліфікаційної придатності будь-кому з позивачів через те, що вони домагаються або отримали звільнення від обов'язкової вакцинації проти COVID-19 з релігійних мотивів», ― йдеться у наказі Херда.

 

Наші інтереси: 

Продовжуємо стежити за новим детективним серіалом, коли на наших очах розгортається нав'язування людям нової "нормальності". Люди пручаються.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Здається, суддя скасував обов'язкову вакцинацію, аби уникнути того, про що йдеться в наступній статті. Шкода, що в лікарів не вистачило хоробрості заявити про відмову від вакцинації через величезний рівень (ймовірність їх - біля 80%) побічних наслідків від неї.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Здається, суддя скасував обов'язкову вакцинацію, аби уникнути того, про що йдеться в наступній статті. Шкода, що в лікарів не вистачило хоробрості заявити про відмову від вакцинації через величезний рівень (ймовірність їх - біля 80%) побічних наслідків від неї.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!