Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Додаток Google Maps отримав новий дизайн і функції

З того часу, як в 2005 році Google представив карту світу, були розширені межі того, що може зробити карта. Починаючи з того, щоб легко знайти шлях з точки А в точку Б, і до того, щоб вся необхідна інформація під час подорожей і в повсякденному житті була завжди під рукою. Google Maps виповнилось 15 років і корпорація підготувала цікаві факти про свій сервіс.

Факти про Google Maps

  • Сьогодні додатком Google Maps користується більше 1 млрд людей щомісяця по всьому світу.
  • Сьогодні на Картах Google завдяки партнерам представлені супутникові знімки високої роздільної здатності. Вони охоплюють 93 млн км², де живуть понад 98% всього населення планети.
  • Для Street View (режим Перегляду Вулиць) відзнято більше 16 млн км зображень.
  • Сьогодні щодня користувачі роблять більше 20 млн доповнень – відгуків, рейтингів тощо – щодо різних місць на Google Картах і в Пошуку.
  • Значну частину цієї роботи веде активна спільнота компанії, яка налічує 120 млн Місцевих Експертів.
  • Щомісяця сервіс з’єднує людей з різними бізнесами понад 9 млрд разів, включно з понад 1 млрд телефонних дзвінків і 3 млрд запитів місцезнаходження.
  • Сьогодні користувачі проїжджають щодня в середньому більше 1 млрд км, використовуючи Google Maps.
  • Сьогодні ви можете знайти інформацію про компанії, рейтинги, огляди тощо для близько 200 млн бізнесів і місць по всьому світу.
  • На Картах Google є інформація про доступність. Наприклад, наявність доступу до закладів для людей на візках, для понад 50 млн місць по всьому світу.

Google Maps в Україні

В Україні Google Карти були офіційно представлені в кінці січня 2010 року, і за 10 років українські користувачі отримали доступ до багатьох популярних функцій сервісу.

  • 22 січня 2010 року Google Карти офіційно представлені в Україні.
  • 29 березня 2012 року в Україні представлена Google Навігація.
  • 20 квітня 2012 року Перегляд вулиць (Street View) на Картах Google з’явився в Україні, а в жовтні 2015 року, було представлено масштабне оновлення Street View. Перегляд Вулиць став доступний не тільки для найбільших міст країни, але і в більш ніж 300 великих і маленьких населених пунктах країни.
  • 19 березня 2013 року стає доступним сервіс «Громадський транспорт» на Картах Google.
  • У 2014 році Google Україна починає масштабну кампанію Цифрове перетворення регіонів України. За 4 роки у співпраці з місцевими державними адміністраціями проект був реалізований в 15 областях.
  • У 2017 році представлені віртуальні тури Верховною Радою України. А також музеями під відкритим небом, оперними театрами України, унікальними дерев’яними церквами Карпатського регіону.

Свіжий погляд на Google Maps

Google святкує ювілей Карт і представляє новий вигляд додатку та нові функції. Починаючи з сьогоднішнього дня, в додатку Google Карти для Android і iOS будуть доступні п’ять вкладок для легкого доступу: Що поруч?, Поїздки, Збережено, Додати та Новини.

Що поруч?

Шукаєте місце поряд, щоб пообідати, насолодитися живою музикою або пограти в аркадні ігри? На вкладці «Що поруч?» ви знайдете інформацію, рейтинги, огляди та інше про близько 200 млн місць по всьому світу, зокрема місцеві ресторани, найближчі цікаві місця та визначні пам’ятки міста.

Поїздки

Незалежно від того, подорожуєте ви автомобілем чи громадським транспортом, вкладка «Поїздки» допоможе вам переконатися, що ви обрали найбільш ефективний маршрут. Налаштуйте щоденний маршрут, щоб отримувати оновлення руху в режимі реального часу, час поїздки та пропозиції щодо альтернативних маршрутів.

Збережено

Люди зберегли більше 6.5 млрд місць на Картах Google – від нової пекарні в місті до відомого ресторану у вашій майбутній відпустці. Тепер ви можете переглянути всі ці місця в одному зручному місці, а також знайти та впорядкувати плани щодо майбутньої поїздки та поділитися рекомендаціями про місця, де ви були.

Додати

Сотні мільйонів людей щороку надають інформацію, яка допомагає постійно оновлювати Карти Google. За допомогою нової вкладки «Додати» ви можете легко ділитися знаннями місцевості. Наприклад, подробицями про дороги та адреси, пропущені місця, відгуки щодо закладів та фотографії. Кожен внесок допомагає іншим дізнатися про нові місця та вирішити, що робити.

Новини

Нова вкладка «Новини» надає вам інформацію про тенденції, рекомендовані місця для відвідування від місцевих експертів та спеціалізованих компаній, як-от The Infatuation. Окрім відкриттів, збереження та обміну рекомендаціями зі своєю мережею, ви також можете безпосередньо спілкуватися з компаніями, щоб отримати відповіді на питання.

Також оновили зовнішній вигляд і представили новий дизайн піктограми Карт Google, яка відображає еволюцію карт і зміни, які було зроблено. Починаючи з того, щоб допомогти вам дістатися до місця призначення, до того, щоб допомогти вам відкривати нові місця і набувати нового досвіду.

Інформація саме для вас

Нові функції громадського транспорту в додатку допоможуть вам бути в курсі системи громадського транспорту міста. Минулого року були представлені прогнози заповненості транспорту. Функція допомогає побачити, наскільки переповнений ваш автобус, поїзд чи метро, на основі минулих поїздок. Щоб допомогти спланувати ваші поїздки, додали нові відомості про ваш маршрут від інших пасажирів, тож незабаром ви зможете побачити важливі деталі, такі як:

  • Температура: для більш комфортної поїздки заздалегідь перевірте, чи вважають температуру інші пасажири більш холодною чи теплою.
  • Доступність: якщо у вас є особливі потреби або потрібна додаткова підтримка, тепер ви можете визначити лінії громадського транспорту щодо допомоги персоналу, доступного входу та сидіння, доступної кнопки зупинки або світлодіода.
  • Вагон для жінок: легко дізнайтеся, чи є тут спеціальна жіноча секція або вагон для жінок.
  • Безпека на борту: почувайтеся безпечніше, знаючи, чи здійснюється на борту моніторинг безпеки – чи є присутнім охоронець, встановлені камери безпеки або наявна довідкова лінія.
  • Кількість доступних вагонів: лише в Японії ви можете вибрати маршрут, виходячи з кількості вагонів, щоб збільшити ваші шанси отримати місце.

Ця корисна інформація надходить від інших пасажирів, які поділилися своїм досвідом, і буде з’являтись поряд із маршрутами громадського транспорту, коли стане доступною. Щоб допомогти майбутнім пасажирам, ви можете відповісти на коротке опитування в Картах Google щодо вашого досвіду під час останніх поїздок. Впровадження почнеться по всьому світі в березні, а доступність залежатиме від регіону та міських транспортних агентств.

Відчуття напрямку

Минулого року були представлені «Живі карти», щоб допомогти швидко вирішити, яким шляхом піти, коли ви розпочнете пішохідний маршрут за допомогою Карт Google. Поєднуючи в реальному світі зображення Street View, машинне навчання та сенсори смартфонів, «Живі Карти» на Картах Google показують ваше оточення із вказівкам з використанням доповненої реальності. У найближчі місяці, режим «Живі карти» будуть розширювати і тестувати нові можливості, починаючи з покращення допомоги під час пошуку місця. Ви зможете швидко побачити, як далеко і в якому напрямку знаходиться обране місце.

 

Наші інтереси: 

Сучасні технології змінюють світ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи