Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

«Чому важливо продовжувати нашу підтримку України» – Майкл Помпео

Спецтема:

«Українці борються і гинуть за свою свободу, водночас принижуючи силу ворожої Росії, яка прагне у відкритій співпраці з Китаєм встановити новий світовий порядок, у якому свобода та процвітання Америки радикально зменшуються».

20230924pompeo.jpg

Майкл Помпео (Michael Pompeo) на телеканалі FoxNews

Колишній державний секретар США Майкл Помпео та ветеран ВМС США Аарон МакЛін – два республіканці – написали статтю, адресовану скептикам в Республіканській партії. Вони відмічають небезпечну тенденцію, що частина конгресменів-республіканців висловлюють скепсис у необхідності допомагати Україні, а деякі навіть висловлюються проти цієї допомоги. Автори статті роз’яснюють своїм однопартійцям, що то не Байден допомагає Україні, а це потреба сполучених Штатів допомогти України. Бо будь-яка перемога Росії (або навіть видимість перемоги Росії) – це є пряма загроза безпеці США.

Своєю непродуманою політикою адміністрація Байдена фактично дала «зелене світло» російському вторгненню в Україну. За рік, що минув після інавгурації, ця адміністрація своєю політикою в енергетиці, в контролі за озброєнням, в Україні – фактично «замирювала» Росію. А ганебна втеча з Афганістану тим більше переконала Путіна, що ця адміністрація є слабкою. А незадовго до російського вторгнення Байден навіть казав, що якщо буде «невелике вторгнення», то США не втручатимуться. А ті спецслужби, що не змогли передбачити швидку перемогу Талібану в Афганістані – ті самі служби впевнено стверджували, що Путін візьме Київ за кілька днів. Тож адміністрація Байдена відкликала своїх дипломатів із Києва і дала Путіну «зелене світло».

І тільки коли стало ясно, що українці воюватимуть, ця адміністрація неохоче надала їм підтримку.

І от тепер деякі республіканці вирішили, що якщо Байден допомагає Україні, то республіканці мають бути проти цієї допомоги!

Перемога Росії, або будь-який результат, який фактично стане перемогою Росії, буде катастрофічним для американської безпеки. Перемога Росії дала б задоволення та впевненість тим, хто ненавидить Америку, не лише в Москві та Пекіні, а й у Тегерані та Пхеньяні. Це заохотить Путіна до нових війн в Європі. А китайські комуністи, які дивляться на Тайвань, сприймуть це як доказ того, що Америка несерйозна – і це зробить війну на Тихому океані більш імовірною.

Свого часу Республіканська партія виграла холодну війну та заслужила довіру поколінь американців, наполягаючи на тому, що свобода та процвітання вдома пов’язані з безпекою Європи та Азії.

Якщо зараз піддатися ізоляціоністській спокусі та «умити руки», то це підвищить небезпеку війн в Європі та Азії та зробить життя американців менш безпечним. Це також переконає американців, що Республіканська партія непридатна для управління, завдаючи шкоди кандидатам від Республіканської партії на загальних виборах.

Не треба думати, що американці «втомилися від війни», враховуючи, що саме Україна, а не Америка, перебуває у стані війни.

Українці борються і гинуть за свою свободу, водночас принижуючи силу ворожої Росії, яка прагне у відкритій співпраці з Китаєм встановити новий світовий порядок, у якому свобода та процвітання Америки радикально зменшуються. Жоден американський військовослужбовець не загинув у війні за самооборону України, яку США підтримують мізерним відсотком загальних витрат на оборону.

Автори статті закликають республіканців підтримати продовження надання допомоги Україні, щоб Республіканська партія могла уникнути політичної недоречності – і щоб Сполучені Штати могли уникнути трагедії.

Наші інтереси: 

У Республіканській партії є відповідальні політики, які можуть пояснити своїм однопартійцям необхідність допомоги Україні. Чи є такі серед демократів?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи