Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 29
  • Переглядів: 31

«Царство Моє не від цього світу» – що означає ця фраза Ісуса Хреста?

Категорія:

Спецтема:

Якщо ми будемо активно цікавитися Царством божим, то воно зацікавиться нами. Хрестос посеред нас – є і буде!

170131-jesusknockingatthedoordelparson.jpg

Ісус посеред нас (Del Parson)
Ісус посеред нас (Del Parson)

Коли Ісус вперше зустрівся з Пилатом, між ними відбулася відверта розмова:

«33. Ввійшов Пилат знов у Преторію, покликав Ісуса і каже до Нього: Ти цар юдейський? 34. Ісус відповів: Кажеш те від себе, чи інші так тобі про Мене оповіли? 35. Озвався Пилат: Хіба я юдей? Первосвященики видали мені тебе. Що ти зробив? 36. Відповів Ісус: Царство Моє не від цього світу. Якби Моє царство було від цього світу, слуги Мої воювали б, щоб Я не був виданий юдеям. Та Моє царство не таке. 37. Мовив до Нього Пилат: То ти – цар? Відповів Ісус: Ти кажеш, що Я – цар. Я на те родився і прийшов у світ, щоб засвідчити Істину. Кожен, хто від Істини, слухає мій голос. 38. Озвався Пилат до Нього: Що таке Істина? 39. І, сказавши те, вийшов знову до юдеїв і каже до них: Я не находжу в ньому ніякої вини» (Іван, 18).

Що таке «царство» – зрозуміло. А що означає слово «світ»? З погляду аріянства, світ – це земний простір подій («контейнер»), наповнений відповідними подіями – про це у статті Особистий простір волі і колективний світ волі АНСДП.

Як ми вже знаємо, існують 4 паралельні простори подій і, відповідно, 4 світи – страждань, боротьби, пригод і волі. Кожен світ має нижчий, середній і вищий рівні. Нижчий рівень світу страждань називається «Пекло», а вищий рівень світу волі – «Царство боже».

Очевидно, що царством Ісуса Хреста є Царство боже – світ абсолютно позитивних подій – світлих, чистих, творчих, святих. У цьому світі нема звичних для нас конфліктів і дисгармонії. Відповідно, у цьому світі живуть люди, які досягнули боголюдського стану і здобули фізичне безсмертя. Досягнення «ельфійського» стану – це релігійна мета вчення Ісуса Хреста: «Ви, що пішли за мною», або Мотивація до фізичного безсмертя.  

Саме в цьому значенні – як простір, наповнений подіями, – вживається слово «світ» і в інших місцях Євангелія.

Більшість людей перебуває у світі боротьби – іншого світу вони не знають. Тому саме для цього простору подій використовується термін «цей світ» або просто «світ». Натомість для вищого простору подій Ісус використовує вирази «не від цього світу», а також «Царство боже».   

Ось що Він сказав своїм учням в Нагірній проповіді: «Ви – світло світу. Не може сховатись місто, що лежить на верху гори. 15. І не запалюють світла і не ставлять його під посудиною, лише на свічник, і воно світить усім у хаті. 16. Так хай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небесах» (Матвій, 5).

Сенс у тому, щоб учні, перебуваючи у вищих просторах подій, просвітлювали тих, які перебувають у «світі» – у просторах боротьби і страждань. Для цього «світу» учні Ісуса мають бути джерелом світла – знань, позитивних емоцій, настанов, правил, законів, управлінських рішень.

У притчі про сіяча Ісус розповідає про «зерно» (слово Боже), яке впало між тернину, – «це ті, що, вислухавши, ідуть, та клопоти цього світу, омана майна, життєві розкоші й жадоба інших речей заглушують те слово, і воно не приносить плоду» (Марко, 4.19). Тут чітко видно, що «світ» – це простір боротьби.  

«Горе світові від спокус» (Матвій 18.7) – спокуси притаманні саме нижчим просторам подій.

«У світі на вас тиснутимуть. Але дерзайте! Я переміг світ» – сказав Ісус апостолам під час Таємної вечері – святкування Арійського нового року 22 березня 31 року. «Переміг» – значить піднявся над світом боротьби, не піддався його спокусам, вийшов у вищий простір подій.

На відміну від цього хаотичного, буремного, конфліктного «світу», у вищому світі панує лад і творча активність. Символом ладу є поняття «царство». Цей гармонійний світ, в якому панує Ісус, називається Царством божим. У нього піднялися учні Ісуса, пройшовши навчання і ставши свідками Його воскресіння. Згадаймо, як під час Таємної вечері Ісус говорить учням: «Я дуже бажав їсти цю паску з вами, перш ніж Мені страждати, бо кажу вам, я її більше не їстиму, аж поки вона завершиться в Царстві божім. І, взявши хліб, воздав хвалу, поблагословив, розламав і дав учням, кажучи: «Беріть, їжте». І, взявши чашу, воздав хвалу й мовив: Візьміть її й поділіться нею між собою, бо, кажу вам: не питиму віднині з цього виноградного плоду аж до того дня, коли питиму його з вами новим у Царстві божім».

Далі Ісус дає учням чітку настанову: «Після мого воскресіння Я випереджу вас у Галілеї». Зустріч мала відбутися в Галілеї у просторі Царства божого – у світі світлих, радісних, гармонійних подій.

Одразу ж після воскресіння ангел сказав жінкам, які прийшли до місця поховання Ісуса: «Ви шукаєте Ісуса Назарянина, розп’ятого. Його нема тут, Він воскрес, як сказав був. Ось місце, де Його були поклали. А тепер біжіть хутко, скажіть Його учням, що Він воскрес із мертвих і що Він випередить вас у Галілеї: там Його побачите, як Він сказав вам».

За кілька хвилин ці жінки зустріли й самого воскреслого Ісуса, і Він їм сказав те ж саме: «Радійте! Ідіть і сповістіть моїх братів, щоб ішли назад у Галілею: там мене побачать. ... І одинадцять учнів пішли в Галілею на гору, куди їм призначив Ісус». Саме в Галілеї відбулася зустріч воскреслого («нового») Ісуса з учнями – спочатку у приміщенні, потім біля моря. Згідно зі свідченнями святого Іринея Ліонського, Ісус навчав учнів щонайменше 10 років.

Усе це підтверджує думку, що Ісус перебував на найвищому рівні  Простору волі, який називав Царством божим. У нижчий простір – «у світ» – він спустився тільки для того, щоб допомогти людям побачити вишнє світло і почати рух догори. Головна ідея його проповіді: «Оновлюйтесь, бо Царство боже близько!» (Матвій 4.17)

Багато хто з прихильників «Народного Оглядача» має особистий досвід переміщення між просторами подій. Відтак простори подій є для нас «реальністю, даною у відчуттях».

Пам’ятаймо: на якому б високому рівні розвитку ми не перебували, завжди є ще вищий рівень і, відповідно, є люди, які на ньому перебувають. Серед них є рівень, який називається Царством божим. На цьому рівні перебувають безсмертні «ельфи» – люди, які досягли боголюдського стану. На цьому рівні далі творить Ісус Хрестос. Тому традиційно говоримо «Хрестос посеред нас!» і відповідаємо: «Є і буде!». Це не метафора.

Якщо ми докладемо достатньо зусиль для самовдосконалення і наблизимось до вищого рівня Простору волі, то зустрінемо Ісуса з його командою. Вони вийдуть з нами на зв’язок.

Врешті-решт, якщо ми будемо активно цікавитися ними, то вони зацікавляться нами.

Хай Буде!  

Автентичний напис на церкві в с. Пилатківці Борщівського району Тернопільської області
Автентичний напис на церкві в с. Пилатківці Борщівського району Тернопільської області
Докладніше:
Наші інтереси: 

Вгору просування - без краплі вагання! Творимо АНСДП у Просторі волі. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

З цієї статті випливає практичний висновок - аріянську організацію АНСДП треба творити у Просторі волі.

Для цього нам треба творити події, які відповідають цьому простору.

Тоді Простір волі стане світом АНСДП.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Важлива ідея: є люди, які розвиненіші за нас. Для спілкування з ними, треба наполегливо тягнутися вгору.

Про це говорить відоме правило досягнення успіху: Старайся взаємодіяти з тими, хто стоїть вище тебе.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

З цієї статті випливає практичний висновок - аріянську організацію АНСДП треба творити у Просторі волі.

Для цього нам треба творити події, які відповідають цьому простору.

Тоді Простір волі стане світом АНСДП.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую, Друже Ігоре!

1)Отже, Ісус таки Цар...

Цитата:
гармонійний світ, в якому панує Ісус, називається Царством божим.

2)І коли Пилат запитував "Ти цар юдейський?", то Ісус уникав прямої відповіді з педагогічною метою - щоб Пилат САМ!, проаналізувавши і співставивши факти (він же бо галілеянського, арійського роду, тобто здатний до РОЗУМіння) дійшов до висновку, що "Ісус таки Цар". Але не "іудейський цар". Бо іудейський цар "від світу цього", а Ісус - Цар у Царстві Божому.

3)Тепер ще таке. Якщо Цар у Царстві Божому, яке, як сповістив Ісус "всередині вас є", то кожна боголюдина="ельф" САМ СОБІ ПАН, тобто Цар.

4) От цікаво, що відповів Ісус на запитання Пилата, яке чомусь попало в розряд риторичних? ("Що таке Істина?") І чому в Євангелії Ісус не навів свою відповідь Понтійському Пилатові?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що так! У Царстві божому кожна боголюдина є царем.

Арсен Дубовик каже:
Якщо Цар у Царстві Божому, яке, як сповістив Ісус "всередині вас є", то кожна боголюдина="ельф" САМ СОБІ ПАН, тобто Цар.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ну, то тоді, вбачаю натяк на реалізацію принципу "Свій до свого по своє" видимо в українській колядці "Три славнії Царі".
Ісус ще до воплотіння вже був Царем (паном над своїми почуттями, РОЗУМним) і для звіщання Благої Звістки опустився "у світ цей", і зростав межи "світу" нижчого, і звіщав людям-хомо, і засвідчив Своїм Воскресінням про Царство Боже, яке "всередині вас є".
А Три Славнії Царі прийшли до Ісуса, бо "Подібне притягується подібним" )

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так. Коли Ісус народився, до нього прийшли ельфи, тобто боголюди. Тим більше, що ельфами були його батьки - Марія і Йосип.

Арсен Дубовик каже:
А Три Славнії Царі прийшли до Ісуса, бо "Подібне притягується подібним" )

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

От і відповідь на запитання "чи буде реєструватися партія АНДСП?"

Цитата:
...аріянську організацію АНСДП треба творити у Просторі волі.

Реєстрація АНДСП (опускання "у світ") буде "тільки для того, щоб допомогти людям побачити вишнє світло і почати рух догори.".

Цитата:
Усе це підтверджує думку, що Ісус перебував на найвищому рівні Простору волі, який називав Царством божим. У нижчий простір – «у світ» – він спустився тільки для того, щоб допомогти людям побачити вишнє світло і почати рух догори.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

На мою думку,для чіткішого розуміння можливості переходу між просторами буття,потрібно говорити про переходи людської свідомості із простору у простір...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ідею "царства не від цього світу" треба брати на озброєння. Вона означає розгортання діяльності у просторі, в якому нема конкуренції і протидії.

По-сучасному це називається "освоєння нової екологічної ніші".

Все, що робиться з власної волі, – добро!