Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Бойовики силою «мобілізують» населення і кидають в контратаки - Тимчук

Після звільнення силами АТО низки районів в зоні проведення операції, бойовики провели кілька контратак з метою повернути втрачені позиції, повідомляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Савур-Могили, відбитої раніше українськими силовиками", - написав він у Facebook.

"Фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі н.п.Первомайск, Алчевськ, Стаханов. Тут обладнуються укріпрайони, прибуває техніка і озброєння, проводиться насильницька мобілізація" серед місцевих жителів", - повідомляє Тимчук.

Також ватажки терористів зі збройних угруповань намагаються "отримати допомогу з Росії не тільки по лінії Міноборони РФ і спецслужб, але і від неурядових формувань. Зокрема, керівництво терористичної організації "ЛНР" очікує прибуття з РФ посилення від т.зв. "Всевеликого війська Донського".

Значна кількість бойовиків з місцевого населення готується покинути територію України.

"В районі н.п.Перевальск зафіксовано формування колони з терористами і членами їх сімей, які готуються виїхати в Росію", - пише Тимчук.

Він додав, що в районі н.п.Свердловск відзначено формування колон військової техніки, "які, згідно з розвідданими, будуть відправлені на посилення бойовиків в напрямку н.п.Сніжне (Донецька обл) та Ровеньки (Луганська обл.)".

Терористи постійно обстрілюють позицій сил АТО з РСЗВ, мінометів і 155-мм гармат. Вогневі позиції бойовиків зафіксовані в районах н.п.Снежное, Шахтарськ і Торез", - повідомляє Тимчук.

На звільнених територіях діють диверсійно-розвідувальні групи бойовиків.

У визволених населених пунктах залишається під виглядом мирних жителів значна кількість бойовиків, "особливо складна ситуація - у Дзержинську".

Також у визволених населених пунктах залишаються значні запаси зброї і боєприпасів.

"Авіація сил АТО зробила 10 вильотів (з них 4 - армійська авіація). Артилерія сил АТО завдала 5 вогневих ударів по позиціях терористів поза населеними пунктами. Знищено значну кількість живої сили і озброєння бойовиків", - додав Тимчук.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ЛНРАТО
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи