Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Болтон представив американську стратегію боротьби з російським та китайським впливом в Африці

Категорія:

Радник з питань національної безпеки Джон Болтон виклав 13 грудня 2018 нову стратегію адміністрації Трампа для протидії "хижацькій практиці" Китаю та Росії в Африці. 

Я особливо радий бути присутнім тут для того, щоб представити нову стратегію адміністрації президента Трампа для Африки. Вона стосується трьох основних інтересів США на африканському континенті.

  • По-перше, це розвиток торговельних і комерційних зв'язків США з країнами регіону, що піде на благо як Сполученим Штатам, так і Африці.
  • По-друге, це стримування загрози радикального ісламського тероризму і збройних конфліктів.
  • І по-третє, ми маємо намір гарантувати ефективне і дієве використання грошових коштів американських платників податків, які йдуть на надання допомоги. Наші конкуренти серед великих держав, а саме Китай і Росія, стрімко розширюють свій фінансовий і політичний вплив по всій Африці.

Китай вдається до хабарів, у власних інтересах використовує угоди ОПЕК і боргові зобов'язання з тим, щоб змусити африканські держави підкорятися бажанням і вимогам Пекіна.

В Африці ми вже спостерігаємо тривожні наслідки прагнень Китаю посилити свою політичну, економічну і військову міць.

У 2017 році Китай розмістив військову базу в Джібуті - всього в декількох милях від нашої бази «Кемп-Лемонье» (Camp Lemonnier).

У травні офіційні особи США звинуватили Китай у тому, що з цієї бази на американських льотчиків спрямували лазери військового призначення з метою відвернути їх увагу - таких випадків було десять. Через вплив лазерних променів двоє наших американських пілотів отримали пошкодження очей.

Росія зі свого боку також прагне посилити вплив у регіоні за рахунок економічних відносин, заснованих на корупції.

Вона, як і раніше, продає зброю і енергоносії в обмін на голоси в Організації Об'єднаних Націй - голоси, які дозволяють тиранам залишатися при владі, підривають мир і безпеку і суперечать інтересам африканського народу. Росія також продовжує у своїх власних інтересах займатися видобутком природних ресурсів в регіоні.

Хижацькі практики, до яких вдаються Китай і Росія, затримують економічне зростання африканських країн, загрожують їх фінансовій незалежності, обмежують можливості для американських інвестицій, організовують втручання у військові операції США і представляють серйозну загрозу інтересам національної безпеки Сполучених Штатів.

Не меншу тривогу викликає недолік економічного прогресу африканських країн, який супроводжується поширенням радикального ісламського тероризму та інших форм насильницьких конфліктів по всьому континенту.

У 2017 фінансовому році Державний департамент США та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділили близько 8,7 мільярдів доларів на цілі розвитку, забезпечення безпеки і продовольчої допомоги Африці.

На жаль, мільярди доларів американських платників податків не допомогли досягти бажаних результатів. Тому наше третє пріоритетне завдання полягає в тому, щоб забезпечити ефективне і дієве використання всіх коштів, що спрямовуються Сполученими Штатами в Африку.

США також переглянуть миротворчі місії ООН. Ми будемо надавати підтримку лише в тих операціях, які приносять відчутний результат. І ми будемо прагнути раціоналізувати, трансформувати або припиняти ті місії, які не здатні виконувати власні розпорядження або сприяти досягненню міцного миру.

Країни, які регулярно голосують проти Сполучених Штатів на міжнародних форумах або вживають заходи, що суперечать інтересам США, не повинні отримувати від Америки щедру іноземну допомогу.

Сполучені Штати шукають у всьому світі партнерів, які є самодостатніми, незалежними і сильними націями - тих, хто поважає інтереси свого народу, права своїх сусідів і в усіх угодах слідує принципам справедливості і взаємності.

Наші інтереси: 

Допомагають вдячним і тим, хто дійсно прагне змін.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чудово, що Америка Трампа викриває країни-шахраї (Китай і Московію), робить висновки з помилкової політики Обами,
і викреслює його недієздатні проєкти!

На цьому тлі, вигідно виділяється Україна як гідний союзник!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Чудово, що Америка Трампа викриває країни-шахраї (Китай і Московію), робить висновки з помилкової політики Обами,
і викреслює його недієздатні проєкти!

На цьому тлі, вигідно виділяється Україна як гідний союзник!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Нічого нового Росія не може застосувати!

Цитата:
Росія зі свого боку також прагне посилити вплив у регіоні за рахунок економічних відносин, заснованих на корупції.

Вона, як і раніше, продає зброю і енергоносії в обмін на голоси в Організації Об'єднаних Націй - голоси, які дозволяють тиранам залишатися при владі, підривають мир і безпеку і суперечать інтересам африканського народу.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що це відео з The Washington Post доступне з України, але недоступне з Німеччини.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

"Агентура впливу" Кремля активно діє!

Якщо міністр економіки Німеччини Петер Альтмайєр заявив, що "реалізація проекту «Північний потік-2» є пріоритетною для його країни, тому Німеччина не відмовиться від нього навіть попри російську агресію у Керченській протоці", то що вже говорити про замовчування позиції США проти Росії в Африці.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!