Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Без визнання Росії державою-терористом неможливо буде відновити справедливість щодо України – Зеленський

Категорія:

Світ:

За кожен акт тероризму російських військ на території України буде міжнародний трибунал. Процес притягнення до відповідальності вже ведеться. Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан вже в Україні, вже почав працювати. Тож окупанти відповідатимуть за всі воєнні злочини проти українців.

Про це сказав Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні 16 березня.

"Ми активізуємо роботу, щоб притягнути окупантів до відповідальності. Має бути міжнародний трибунал. І він буде. За все, що вони наробили проти України, проти наших людей. За кожен акт тероризму російських військ на території нашої держави. Прокуратура України, правоохоронці вже почали цю роботу", – сказав Володимир Зеленський.

"Минулої ночі російські війська продовжили обстріли наших мирних міст. Харків та область. Вони бомбили узбережжя Одещини, завдали ракетних ударів по Києву, били по цивільній інфраструктурі Запоріжжя. Станом на цей ранок 103 дитини вбиті. Зруйновано 400 закладів освіти.

У Маріуполі окупанти захопили обласну лікарню інтенсивного лікування і без того вже пошкоджену російськими бомбами. Пацієнти та лікарі у полоні. Всередину нагнали ще мешканців із сусідніх будинків. Понад 400 людей у заручниках. І окупанти використовують цю лікарню як вогневу позицію, щоб обстрілювати місто.

Світ уже починає розуміти, що без визнання Росії державою-терористом неможливо буде відновити справедливість щодо України", – сказав Зеленський.

Він відзначив, що постраждали найбільше території Донбасу, прикордонних областей на російському напрямку, Київська область та південь України.

"Постраждали найбільше саме ті території, про які російські пропагандисти завжди говорили як про місце проживання особливо близьких для Росії людей. Мабуть, немає такої неядерної зброї, яку б окупанти ще не застосували проти наших мирних людей".

Зеленський повідомив, що російський агресор утримує у заручниках мерів кількох наших міст, активістів, журналіста.

"Російська держава перетворилася на відвертого терориста. І їй не соромно. Але вона буде відповідати за все".

Додамо, що 16 березня російські окупанти викрали мера Скадовська та його заступника.

Наші інтереси: 

Країна-агресор повинна бути покарана за всі свої злодіяння.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи