Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Ані слова про Москву": українська письменниця розгромила Росію за фейкову історію

Письменниця, борець за українську мову Лариса Ніцой обурилася тим фактом, що Росія створила собі вигадану історію, щоб возвеличити себе над прародителькою України - Київською Руссю.

nicoy.jpg

Лариса Ніцой

До гострої критики її спонукав перегляд одного з фільмів компанії російського режисера Микити Міхалкова з перекрученими історичними фактами. У зв'язку з цим Ніцой вирішила поділитися аналізом альтернативних джерел, який вона опублікувала на своїй сторінці у Facebbok.

"У фільмі протитрований 1605. І ось у 1605 році герої фільму борються за Росію-матінку. Ні для кого не секрет, що "Росією" сусідня країна стала називатися тільки у 1721 році завдяки наказу Петра I. До цього так називалися ми. Про це є відповідні іноземні карти та історичні джерела.

А на той час сусідня країна була Московським царством. Але для московитів пофіг на цей факт, у фільмі вони борються у 1605 році за країну, яка з'явиться тільки через 116 років. А ще московити борються за Русь. Смута на Русі без батюшки-царя. Їх не бентежить той факт, що на Русі ніколи царів не було. Були князі, були королі (Данило, його син, онук), але не царі", - наголошує письменниця.

Крім того, вона додала, що Московське царство ніколи не входило до складу Русі, оскільки вони просто розминулися в епохах. Більше того, країна-попередниця сучасної Росії була заснована на татарських землях татарами - це була Золота Орда хана Батия, який подарував ці землі у 1237 році своїм рідним братам Чілаукуну, Беркечару і Мухаммеду.

Ще один цікавий факт, на який звернула увагу Ніцой - це використання на зазначених територіях уйгурської мови як офіційної.

Як приклад брехливості російської історичної науки Ніцой наводить дату нібито першої згадки назви Москва - 1147 рік.

"Однак першоджерела цієї згадки не існує... У закордонних джерелах 1140-х років немає згадок про Москву. Більш того, про Москву не згадується і через 100 років!" - наголошує письменниця, наводячи для підтвердження своїх слів чотири свідоцтва того часу.

Першим з них є розповідь ченця Юліана з Будапешта, який у 1237-1238 роках здійснив другу поїздку на Волгу на прабатьківщину угорців.

Наші інтереси: 

Вивчати історію, щоб не ввести себе в оману.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Вся "Історія Росії" побудована на нахабній брехні!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Вся "Історія Росії" побудована на нахабній брехні!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

лінк?

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Лінк на що?

Відкрий книжки по історії Росії дореволюційних і радянських авторів.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!