Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

21 липня у Франції запрацювала система санітарних пропусків

Світ:

У Парижі спекотно. На небі ані хмаринки, і сонце палить нещадно. Напевно, тому й людей на вулицях небагато, але за столиками на відкритих терасах кафе і ресторанів, попиваючи прохолодні напої, сидять завсідники. Їх, напевне, стане менше, коли з 1 серпня у них вимагатимуть пред'явити анти-ковідний санітарний пропуск.

21072203.jpg

Цей ресторанчик в Нормандії просить клієнтів відсканувати QR-код, а в разі його відсутності надати особисті дані. Фото: Getty Images

Такий пропуск вже з 21 липня є обов'язковим для того, щоб потрапити, наприклад, в музеї, театри, бібліотеки, на стадіони, пише у своїй статті В'ячеслав Прокоф'ев.

Ейфелева вежа – не виняток. Близько пропускних пунктів кілька десятків охочих її відвідати з санітарний документом у вигляді QR-коду на смартфоні або в паперовій формі (там відмітка про повний цикл вакцинації дозволеними в ЄС препаратами або про свіжий ПЛР-тест). Його потрібно пред'явити разом з посвідченням особи та надягнути обов'язкові для відвідування маски.

У кого нема такого "документу", пропонують пройти полегшений експрес-тест на вірусний антиген: у двох наметах пропонують такі тести туристам, яким не вдалося пройти на вежу без санітарного пропуску. 

В одному з наметів працює студент третього курсу медінституту. Йому і ще декільком однокурсникам дирекція вежі за погодженням з міським муніципалітетом запропонувала підробити. Їм платять по 18 євро на годину. 

Для французьких громадян цей тест безплатний, витрати бере на себе національна система медстрахування. А ось іноземцям доведеться платити 25 євро.

Нагадаємо, У Франції на вихідних відбулися масові акції проти обмежувальних заходів.

Наші інтереси: 

Стежити, як людям створюють "нову нормальність" і думати, як з цим жити далі (або як втекти від цього нав'язуваного безумства).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

До масок вже народ привчили: слухняно надягають і мовчать. Тепер привчають до "санітарних перепусток"!

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

До масок вже народ привчили: слухняно надягають і мовчать. Тепер привчають до "санітарних перепусток"!