Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

15-та смерть в Лондоні: Микола Глушков

Світ:

Спецтема:

"Це сигнал для росіян, що живуть у Великобританії, або тих, хто думає покинути країну: невірність завжди карається, ви ніколи не будете вільні від нас (від Росії, - прим. Ред.), І ви ніколи не будете в безпеці, де б ви не жили ", - заявили фахівці Чатем Хаус Джон Лоу і Джеймс Шерр для New York Times.


69-річний російський бізнесмен Микола Глушков був знайдений мертвим у себе вдома в Нью-Мальдене на півдні Лондона в понеділок увечері. Тіло Глушкова виявила його донька Наталка. За свідченням друзів покійного, на його шиї були сліди удушення! Друзі Березовського наполягають, що він був убитий за наказом президента Путіна.


The home in New Malden Credit:  Ben Stevens/ i-Images Picture Agency

Будинок в Нью-Мальдені Кредит: Ben Stevens / i-Images Picture Agency


В той же час російські ЗМІ, коментуючи смерть Глушкова, висувають безглузді версії… Наприклад, радіостанція «Говорит Москва» повідомляючи, що про причини смерті нічого не знає і власник газети «Ведомости» Дем'ян Кудрявцев, що першим оголосив про кончину бізнесмена, одночасно  передбачає, що Глушков міг померти від ускладнень, викликаних СНІДом, і зазначає, що про його нетрадиційну сексуальну орієнтацію в січні цього року в пресі згадував російський підприємець Петро Авен.

 ***

Василь Трунин, колишній колега, написав на Facebook: «Кожен раз, коли ми сідаємо на новий, сучасний літак, зроблений Аерофлотом, однією з кращих авіакомпаній Європи, ми можемо згадати Колю (Миколу) Глушкова, який був одним з небагатьох людей , яким вдалося витягнути авіакомпанію з радянської заплави».

Біографічна довідка:

Глушков Микола Олексійович народився 24 грудня 1949 року в Майкопі (Республіка Адигея). У 1972 році закінчив РУДН за фахом «фізика», а в 1981 році – Академію зовнішньої торгівлі за фахом «економіка».

З 1986 по 1988 рік очолював відділ зовнішньоторговельного об'єднання «Продінторг». У 1988 році також – начальник сектора ВНДІ прикладних автоматизованих систем Держкомітету СРСР по обчислювальній техніці і інформатики. З 1989 року – заступник гендиректора компанії «ЛогоВАЗ» Бориса Березовського. У 1991-1995 роках керував фінансовим департаментом «АвтоВАЗу».

У лютому 1996 року був призначений першим заступником гендиректора «Аерофлоту». У січні 1999 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за матеріалами перевірки компанії, проведеної Рахунковою палатою. Зокрема, Миколі Глушкову і Борису Березовському було пред'явлено звинувачення в незаконній підприємницькій діяльності та відмиванні грошей (пізніше замінили на «розкрадання в складі організованої групи шляхом шахрайства»).

У березні 2004 року Глушков був засуджений до трьох років і трьох місяців позбавлення волі, які на той час уже відсидів у СІЗО. Але в червні 2004 року за клопотанням генпрокуратури Московський міський суд скасував цей вирок. У липні 2006 року Микола Глушков в групі осіб був визнаний винним в розкраданні $7 млн ​​і засуджений до двох років умовно. У 2010 році він поїхав на постійне місце проживання в Лондон, де отримав політичний притулок.

У березні 2017 року Савеловський райсуд Москви, переглянувши справу Глушкова, призначив йому вісім років ув'язнення заочно і штраф в розмірі 1 млн. російських рублів за нібито шахрайство з коштами компанії «Аерофлот» на суму $ 122 млн. під час його перебування на посаді фінансового директора цієї компанії в кінці 1990-х років.



Джерела:

В Лондоне найден мертвым бизнес-партнер Березовского. 13.03.2018 // https://journalist.today/v-londonie-naidien-miertvym-biznies-partnier-bieriezovskogho/

Муса Мурадов, Николай Сергеев. Партнер Березовского умер как он. В Великобритании расследуют обстоятельства смерти Николая Глушкова 13.03.2018, 18:18 // https://www.kommersant.ru/doc/3570629

На шее умершего подельника Березовского нашли следы удушения. 19:09, 13 марта 2018 // https://lenta.ru/news/2018/03/13/glushkov2/

Чем известен Николай Глушков. 13.03.2018, 18:55 // https://www.kommersant.ru/doc/3570661?from=doc_vrez

By Robert Mendick, Chief Reporter Hayley Dixon Roland Oliphant Tom Ball Helena Horton. Putin enemy found dead in London eight days after Skripal poisoning, as counter-terror police launch investigation. 13 March 2018; 5:03pm. // https://www.telegraph.co.uk/news/2018/03/13/russian-businessman-close-associate-ofboris-berezovsky-found/


Наші інтереси: 

Вивести Московію на чисту воду.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи