Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Київського чиновника, який розкрив схеми, звільнили і відкрили на нього кримінальне провадження

Світ:

Максим Іонов повинен був підписати закупівлю 46 апаратів штучної вентиляції легенів на суму 33 мільйони, яку організувало керівництво облдержадміністрації на тендері 27 березня. Але Максим побачив, що терміни постачання дуже далекі, фірма “Элдімед” маленька, без досвіду роботи, і він відмовився підписувати договір – адже в такому разі він ставав би співучасником.

Кримінальне провадження відкрили проти ексголови департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації Максима Іонова, якого раніше звільнили за відмову підписувати закупівлі у фірми “Элдімед”, повідомив відомий журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Фейсбук, пише ІnfoResist.

За словами журналіста, “Элдімед” – підставна організація, а її інтереси лобіює в. о. голови ОДА Василь Володін. Ця фірма була заснована в серпні 2018 року, а до початку масових замовлень апаратів штучноївентиляції легень (ШВЛ) вона вигравала тендери тільки на закупівлю дрібних витратних матеріалів: бинтів, рукавичок, термометрів, пластирів, катетерів тощо.

“Хвацько! Максим Іонов повинен був підписати закупівлю 46 апаратів штучної вентиляції легенів на суму 33 мільйони, яку організувало керівництво облдержадміністрації на тендері 27 березня. Але Максим побачив, що терміни постачання дуже далекі, фірма “Элдімед” маленька, без досвіду роботи, яка раніше виграла торги всього на суму в 2 мільйони гривень і не мала справ з поставками ШВЛ та іншої складної техніки, і він відмовився підписувати договір – адже в такому разі він ставав би співучасником”, – написав журналіст.

Як розповів Бутусов, 6 квітня “Элдімед” написав лист в Київську ОДА про те, що не може виконати умови постачання апаратів ШВЛ і попросив перенесення строків.

“Здавалося б, директор департаменту проявив обачність. Але за це Іонова звільнили з посади, а щоб він припинив виступати в медіа, Нацполіція відкрила кримінальну справу за заявою депутата – “слуги народу” з Полтавської області!” – зазначив журналіст.

Чому не можна купити апарати ШВЛ на суму понад 1,2 мільйона доларів через серйозні професійні структури?

“Треба тільки через якісь “роги і копита”, близькі до керівництва області. А як же “Мрія”, поставки “Епіцентру”, “Розетки”, і все, що у нас піарить влада, чому не можна купити через якісь відомі великі структури, які ганяють літаки з Китаю? Але в результаті чиновник, який не хоче все це схвалювати, підлягає звільненню, і тепер буде ходити під кримінальною справою. “Боротьба з корупцією” – вона така”, – написав журналіст.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що нова влада, яка стала владою на гаслах боротьби з корупцією, продовжує старі методи "заробляння" грошей на державному бюджеті, продовжує використовувати старі методи відкатів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То такими діями влада себе й викриває

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

То такими діями влада себе й викриває

Якщо прагнеш чуда - створюй його!