Зображення користувача Доброслав Велесовий.
Доброслав Велесовий
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

З’явився онлайн сервіс для пошуку IT-волонтерів

Українські волонтери створили сайт IT Толока, який має об’єднати громадські організації, що потребують надання послуг в сфері IT, та фахівців, які готові їх надати на волонтерських засадах.

Якщо некомерційному проекту потрібно допомога програміста, дизайнера, журналіста, або іншого фахівця в сфері IT, то потрібно зареєструватися на сайті і створити нове завдання. Модератори після перегляду заявки оберуть фахівця, який якнайкраще підходить для поставленого завдання.

Заявки приймаються тільки від некомерційних організацій, які не є політичними партіями або релігійними організаціями.

Волонтери, які є виконавцями завдань, окрім можливості реалізувати себе в суспільно-корисній праці, зможуть урізноманітнити свій досвід, якщо він складався тільки з комерційних проектів. Нові студії отримають можливість поповнити своє портфоліо, що допоможе в майбутньому при пошуку клієнтів.

Також творці проекту планують налагодити співпрацю зі студентами технічних вузів, які отримають можливість набувати практики працюючи для суспільно-корисних проектів.

Серед основних пріоритетів своєї діяльності волонтери бачать допомогу проектам, які направлені на розвиток національної ідеї та патріотизму, покращення природного середовища та захисту тварин, розвиток української культури та роботу з дітьми.

Для заохочення виконавців на сайті працює система репутації, яка називається "зірковий" рейтинг. Кожен фахівець після закінчення виконання завдання отримує в свій актив віртуальну зірку. До виконавців з високим "зірковим рейтингом" більша довіра і визнання.

Для кращої організації управління проектами волонтери вже домовились про співпрацю з українським сервісом Worksection, і надіються з його допомогою підвищити швидкість та якість виконання завдань.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи