Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЗСУ виграли у росіян найбільшу танкову битву війни – The New York Times

Категорія:

Українські посадовці стверджують, що найбільшою танковою битвою між Україною та Росією поки що є тритижневі бої під Вугледаром Донецької області, що обернулися провалом для загарбників.

23030202.jpg

Ілюстативне фото

The New York Times із посиланням на українських офіційних осіб зазначає, що росіяни намагалися наступати колонами, але українці такої можливості не мали – вони оборонялися, ведучи вогонь здалеку або з укриттів, коли ворожа техніка потрапляла в їхнє поле зору, пише iPress.

Після битви поля біля Вугледару були всіяні ворожою бронетехнікою, яку підбили артилерією або знищено протитанковими снарядами.

Журналісти взяли коментарі в українських військових, які брали участь у танковій битві. За їхніми словами, Росія втратила в бою щонайменше 130 танків та бронетранспортерів.

Лейтенант Владислав Баяк розповів про те, як ЗСУ змогли завдати окупантам таких тяжких втрат. Засідки були фірмовою тактикою України проти російських бронетанкових колон із перших днів війни. ЗСУ вивчали дороги, а потім чекали на російські танки.

"Протитанкові групи у посадках, озброєні американськими ракетами Javelin з інфрачервоним наведенням та українськими Stugna-P з лазерним наведенням, активували озброєння. Далі були готові артилерійські батареї. Ґрунтова дорога була очищена від мін, але всі поля навколо були засіяні ними, щоб спонукати росіян просуватися вперед і не дати танкам розвернутися, коли пастка закриється", – розповідає він деталі боїв.

Баяк зазначив, що колона танків стає найбільш уразливою після того, як починається стрілянина і водії намагаються розвернутися, виїжджаючи на заміновану дорогу. Потім підірвані танки стають перешкодою, сповільнюючи або зупиняючи колону. У цей момент українська артилерія відкриває вогонь, підриваючи бронетехніку та вбиваючи окупантів.

Під час бою під Вугледаром українські військовослужбовці знищували російські танки зі свого радянського озброєння, а також за допомогою американських Javelin і гаубиць M777, французьких САУ Caesar та ракетних систем HIMARS.

Однією з причин такого провалу росіян стала нестача досвіду. На момент битви багато хто з елітних підрозділів окупантів вже був розгромлений українськими захисниками. Тому в боях брали участь нещодавно мобілізовані солдати, які не були підготовлені до тактики ЗСУ нападати на колони із засідок. За словами одного з українських військових, під час битви в полон було захоплено медика, якого посадили керувати танком.

У російських телеграм-каналах пишуть, що родичі ліквідованих російських солдатів "хочуть убити генерала, який відповідав за наступ під Вугледаром".

Наші інтереси: 

Нестандартні методи ведення війни та мотивація українських воїнів допомагають перемагати ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи