Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЗРК Patriot: розпочалася підготовка до передачі систем Україні в найкоротші терміни – Кулеба

Категорія:

Розпочалася підготовка до передачі Україні систем Patriot, розповів на брифінгу міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Він повідомив, що США налаштовані здійснити передачу техніки у найкоротші терміни.

23010601.jpg

Частина батареї ЗРК «Patriot» Швеції. Фото: FMV

“Очікуємо на розгортання Patriot у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалась“, – цитує Дмитра Кулебу портал Мілітарний.

Кулеба наголосив на нагальних потребах українського війська сьогодні. За його словами, у першу чергу Україна потребує систем протиповітряної та протиракетної оборони, а також боєприпасів до них.

Пуск ракети зенітного ракетного комплексу МІМ-104 Patriot

“Україні потрібно якомога більше високотехнологічних систем ППО і тому ми ведемо перемовини не лише про нові батареї Patriot, а й про постачання нових систем NASAMS, IRIS-T, Crotale. Ми вдячні США, Німеччині, Норвегії, Франції за вже ухвалені рішення та працюємо над пришвидшенням подібних рішень або від них, або від інших країн“, – додав Кулеба.

Також Україна зацікавлена в отриманні зенітних установок типу Gepard, Vulcan та ПЗРК Stinger та інших. Ще одна нагальна потреба – артилерійські снаряди всіх калібрів.

“Ми звертаємося до всіх держав-партнерів із проханням максимально прискорити додаткові постачання“, – підкреслив Кулеба.

Також Україна активно працює над постачанням всіх типів артилерійських систем та бронетехніки, зокрема танків.

“Зараз президент Зеленський та вся його дипломатична команда інтенсивно працює над новими рішеннями, щодо постачання нових типів західної зброї. Йдеться насамперед про постачання танків західного зразка та іншої бронетехніки. Я не маю сумнівів, що вже незабаром українське військо матиме додаткову броньову та вогневу міць“, – додав міністр закордонних справ.

Танк Leopard 2A4. 2022 рік. Данія. Фото: flickr.com

ЗСУ Vulcan – M163 VADS (Vulcan Air Defense System) – зенітна самохідна установка виробництва General Electric Company. Вона була розроблена на основі бронетранспортера M113 у 60-х роках.

M61 Vulcan – 20-мм скорострільна гармата з обертовим блоком стволів. Темп стрільби – до 3000 пострілів на хвилину. Вогонь ведеться короткими чергами по 10, 30, 60 або 100 снарядів. Ефективна дальність стрільби по повітряних цілях – до 1,2 км, по цілях на землі – до 2 км.

ЗСУ Vulcan. Фото з відкритих джерел
Наші інтереси: 

Постачання Україні сучасної ефективної зброї допоможе швидше перемогти ворога.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Оскільки колективна Америка погодилася швидше надати Україні потрібну зброю (наступальну теж), то інші країни підуть за нею. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Оскільки колективна Америка погодилася швидше надати Україні потрібну зброю (наступальну теж), то інші країни підуть за нею. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Франція і Німеччина тепер суперничають щодо військової допомоги Україні :

https://www.ukrainianworldcongress.org/france-spurts-in-europes-race-to-arm-ukraine/

Треба також розуміти їхнє бажання очолити в ЄС таку популярну сьогодні справу !

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !