Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жити без соціоніки нераціонально!

Ефективний інструмент реалізуватись і досягти успіху!  

Кампанелла мріяв про місто Сонця, Аушра відкрила соціон

Суспільство, врегульоване
За природними законами.

 

Здорове суспільство - це суспільство активних людей, які віддають власний потенціал. Так вже створена людина, що саме реалізація свого потенціалу (здібностей, можливостей, даних природою), робить її дійсно щасливою. Значний вплив на самореалізацію мають стосунки в сім’ї. Яким же чином прийти до організації здорового суспільства?

Соціум - це сукупність людей, які не знають свого соціонічного типу, а тому діють ніби хаотично, наосліп, без правильних соціальних орієнтирів.

Соціон - це вже система зв’язків між людьми, що знають свої соціонічні типи - а отже, свої можливості, тому що їм відомі власні сильні якості, орієнтуючись на які, вони знаходять своє місце в суспільстві і взаємоорганізуються за природними закономірностями. Тоді соціон існуватиме як єдиний інтегральний організм, а метою кожного буде внесення своєї частки на користь людства. Людина виконуватиме місію, дану від народження.

Люди в соціоні об’єднуються в дуальні пари – діади, що дає повноцінну реалізацію потенціалу. Таких діад 8. Близькі за духом люди певних соціонічних типів утворюють одну квадру. В соціоні їх 4. Через утворення міжквадрових зв’язків колективи організовуються у соціон. Соціальний прогрес утворюється шляхом виконання окремих певних завдань групою людей, організованою за принципом квадри і послідовної передачі суспільно важливих завдань від однієї квадри до іншої.

Квадра – це оазис у суспільстві і мінісоціон у соціоні. В кожній з них - власний образ світу і образ життя. Спільність світовідчуття приводить до безконфліктності, якщо і бувають якісь непорозуміння, вони зрозумілі і скоріше надихають, ніж шокують. Це “неантагоністичні протиріччя”, вони сприяють розвитку.

Людина за певним соціонічним типом в будь-якій квадрі виконує своє завдання. В кожній квадрі є свій програматор, координатор, коректор, практик. Програматор – ведучий, генерує ідеї, дає напрямки їх реалізації і завдання іншим членам квадри. Координатор – організовує, вдосконалює внутрішні зв’язки в колективі, підвищує їх якість та надійність, відбирає і показує життєздатні ідеї. Коректор – відкидає зайве, корегує і шліфує подані ідеї, збирає, комплектує і роздає інформацію. Практик – удосконалює і готує до реалізації створений продукт.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи