Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Збитки від агресії Росії в Україні сягають величезної суми – La Vanguardia

Світ:

Іспанський часопис La Vanguardia містить статтю «Україна обчислює збитки від агресії Росії у 150 мільярдів доларів». Барселонське видання посилається на міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофія Милованова, який заявив, що, за підрахунками фахівців, Україна зазнала втрат на суму між 50 і 150 мільярдами доларів внаслідок агресії Росії.

mylovanov.png

Тимофій Милованов

Міністр Милованов додав, що статистичні дані, пов’язані з економічними втратами через агресію Росії в Україні, вказують на те, що йдеться про 15–20% ВВП, які втратила Україна лише в 2014-2015 роках, пише Радіо Свобода в огляді іноземної преси.

La Vanguardia повідомляє, що за словами міністра Милованова, згідно зі статистикою економічної шкоди, заподіяної Україні внаслідок агресивних дій Росії, йдеться просто про величезні суми: у своїх даних він посилається на підрахунок, який здійснив економіст з американського аналітичного центру Atlantic Council Андерс Ослунд. За даними Ослунда, мова йде про 100 мільярдів доларів.

За даними українського урядовця, оцінка залишкової вартості об'єктів нерухомого державного майна на непідконтрольних Києву територіях становить приблизно 3 мільярди 600 мільйонів доларів.

Нагадаємо, експерт аналітичного центру Atlantic Council Андерс Ослунд у своєму звіті «Ціна агресії Кремля в Україні» повідомив, що економічні втрати України від агресії Росії в Криму та на Донбасі склали щонайменше 100 мільярдів доларів. Ці збитки не включають гуманітарні та політичні втрати від агресії.

Наші інтереси: 

Називати агресію РФ - агресією. Домагатися компенсацій.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи