Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Закордонні паспорти вже оформлюють вчасно і без черг, – ДМС України

Світ:

Біометричні закордонні паспорти тепер оформлюють без затримок, черга на персоналізацію паспортів на Поліграфкомбінаті «Україна» повністю ліквідована, повідомили у Державній міграційній службі (ДМС).

Голова ДМС Максим Соколюк наголосив на брифінгу 26 липня, що закордонні паспорти українцям тепер видаються протягом 7 та 20 робочих днів – терміни залежать від суми сплаченого адміністративного збору.

Посадовець підкреслив, що в усіх областях України за останні два роки підрозділи ДМС суттєво збільшили потужності з оформлення паспортів: у понад три рази було збільшено кількість робочих станцій для оформлення біометричних закордонних паспортів.

«Крім того, понад 80 центрів надання адміністративних послуг за сприяння міграційної служби розпочали прийом заяв громадян на оформлення ID-карток та закордонних паспортів», – додали у ДМС.

Також повідомляється, що у січні 2018 року на Поліграфкомбінаті «Україна» запровадили додаткову лінію персоналізації документів, що дало змогу вдвічі збільшити кількість документів, які підприємство персоналізує щодоби. На сьогодні щодоби оформлюється понад 20 тисяч закордонних паспортів та понад 5 тисяч ID-карток, зазначили в ДМС.

«Починаючи з січня 2015 року, в Україні було оформлено близько 9,5 мільйона біометричних паспортів для виїзду за кордон, за якими українці можуть подорожувати до країн ЄС без віз», – резюмували в міграційній службі.

Про подолання черг на отримання закордонних паспортів повідомив також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Facebook.

Він вказав, що сьогодні затримка видачі документу може бути пояснена лише ідентифікацією і тільки в тому випадку, якщо людина отримала внутрішній паспорт в населеному пункті, який зараз знаходиться на тимчасово окупованій території (Крим і окремі райони Донецької та Луганської областей).

 

 

11 червня 2017 року набрала чинності візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» (до 90 днів протягом кожних 180 днів без права працевлаштування). Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

Щоб скористатися безвізовим режимом з ЄС, українцям треба мати біометричний паспорт і, якщо попросять прикордонники – довести мету й умови поїздки, свою платоспроможність.

Наші інтереси: 

Гарна новина для тих, хто не поспішав.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи