Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Законотворці РФ прирівняли російськомовних українців до росіян

Світ:

Кремль повертається до колоніальної практики щодо перетворення етнічних білорусів і українців на етнічних росіян. Причиною тому є глибока демографічна криза, що охопила територію РФ. Відповідний законопроект вже винесено на розгляд Державної Думи та Ради Федерації.

Московські законотворці планують змінити кілька пунктів у наявному федеральному законі про громадянство РФ, прирівняв до росіян осіб, що розмовляють у побуті російською мовою, але є громадянами сусідніх держав, у першу чергу України та Білорусі, пише Національна ініціатива.

 Цих іноземців (тобто — українців і білорусів) пропонується визнати носіями російської мови у разі, якщо вони або їхні родичі по прямій лінії постійно проживали на території РФ, СССР чи Російської імперії. Визначати "російськість" українців і білорусів буде спеціальна комісія, створена при Державній Думі.
   

Ця законодавча ініціатива передбачає можливість визнання носіями російської мови громадян Республіки Білорусь і громадян України без проходження особистої співбесіди з представниками спецкомісії.

Головна умова — у письмовій заяві вказати своєю рідною мовою російську. Етнічна складова чи якісь інші фактори враховуватися не будуть!

Таким чином, кілька мільйонів російськомовних українців і білорусів (ті, що є заробітчанами на території РФ або ті, які там перебувають тимчасово з особистих причин) будуть іменуватися росіянами.

Поки що невідомо, чи буде поширена ця норма після її ухвалення народними обранцями й на тих українських і білоруських громадян, що опинилися в РФ не з власної волі, скажімо — біженці з окупованого Криму і Донбасу. Але цілком зрозумілий хід думок всієї владної вертикалі: по-перше, Кремль має закрити "демографічну дірку" наявними людським ресурсом "братніх народів"; по-друге, законопроект має більш стратегічну мету — перетворити усіх російськомовних громадян сусідніх держав на росіян, щоб згодом регулярною армією захищати їхні права без їхньої ж згоди чи то в Білорусі, чи то в Україні (як вже 6-й рік це робиться на Донбасі).

Отже ті, хто продовжує іменувати себе "російськомовним патріотом" мають нарешті визнати свою помилку, оскільки їхня "російськомовність" стала зручним інструментом у руках нашого ворога, який засів у московському Кремлі.

За матеріалами "Правих новин"

Наші інтереси: 

Поки ми говоримо російською мовою в Україні, Москва буде нас використовувати у своїх цілях! Тож якою б мовою ми не говорили в дитинстві і юності, переходьмо не українську - мову України! Допоможімо нашій державі стати незалежною! Мова має значення.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи