Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Захоплення вагнерівців на борту літака готували спецслужби трьох країн

Журналіст Юрій Бутусов оприлюднив деталі спецоперації українських спецслужб із затримання бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера, проведення якої офіційна влада спростовує. Спецоперацією займалися Головне управління розвідки Міноборони України, Служба безпеки України, а також спецслужби Туреччини. Загальна координація, управління і фінансування операції здійснювалася спільно зі спецслужбами США. 

 Про це Бутусов повідомив у Facebook. Він посилається на документ «кримінальної справи з організації захоплення» 28 російських найманців на борту турецького літака, підготовлений 5-м управлінням Департаменту контррозвідки СБУ.

Співробітники ГУР МО купили квитки для терористів і знали, якою буде розсадка в літаку.

За інформацією Бутусова, розвідслужба Туреччини за запитом українських спецслужб направила до Мінська літак з підвищеною місткістю і додатковим захистом кабіни пілотів. В обмін українська сторона допомогла затримати в Одесі курда Ісу Озера, який був оголошений в розшук у Туреччині.

«Один з пілотів і старший стюард були на борту не випадково, а пройшли підготовку для подібних надзвичайних ситуацій. У салоні перебувало четверо добре підготовлених до рукопашного бою співробітників спецслужб України, які контролювали салон з обох входів. І були в салоні добровільні помічники, не позначені на схемі СБУ», — зауважиив він.

Згідно з деталями спецоперації, після вильоту з Мінська літак з бойовиками ПВК Вагнера повинен був запросити екстрену посадку через пасажира, якому різко стане погано. 

Захопити літак терористи не мали шансів. Вони були без зброї й пройти по вузькому проходу до кабіни літака вони б не змогли. А навіть якби й пройшли, екіпаж був би надійно захищений від злому кабіни.

Документ датований 30 липня. Такий же план був підготовлений і на рейс 25 липня, яким терористів мали вивозити спочатку. Вони в'їхали 25 липня в Білорусь, у кожного в руках був авіаквиток, але вилетіти їм не дали.

На нараді в кабінеті президента Володимира Зеленського 24 липня, де начальник ГУР МО Василь Бурба і перший заступник голови СБУ Руслан Баранецький доповідали про спецоперацію, Зеленський і глава Офісу президента Андрій Єрмак прийняли рішення про перенесення термінів вильоту. Групу терористів розмістили в Мінську чекати нового рейсу. Виліт був перенесений на 30 липня.

Однак після зради та передачі даних про спецоперацію в Білорусь кимось з учасників наради в президентському кабінеті, терористи були затримані в Мінську.

Таким чином, президент України Володимир Зеленський, глава Офісу президента Андрій Єрмак, начальник комітету з розвідки Руслан Демченко зірвали добре підготовлену і продуману спеціальну операцію, яку Україна проводила спільно зі спецслужбами країн НАТО.

Як тільки 3 серпня Бурба підняв питання про пошук джерела витоку інформації й запропонував учасникам наради пройти перевірку на поліграфі, він був звільнений (5 серпня) указом президента.

Слуги народу блокують створення Тимчасової слідчої комісії. Правоохоронні органи замість того, щоб відкрити справу про провал спецоперації, відкрили справу про витік інформації про спецоперацію. Мабуть, ОП розраховує, що справа забудеться, що люди втратять до неї інтерес і просто затягують розгляд.

"Зрадники продовжують діяти в керівництві держави, а народ України позбавили можливості дізнатися правду про цю справу", - зауважив Юрій Бутусов.

Наші інтереси: 

Маємо наочний приклад державної зради людей, близьких до Зеленського (або самого Зеленського?). Не допустити, щоб забули про цю зірвану спецоперацію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

дніпровська мішпуха на чолі з блазнем

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

дніпровська мішпуха на чолі з блазнем