Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Західної допомоги все ще недостатньо, аби мати паритет у зброї з РФ – Данілов

Категорія:

Світ:

Допомоги все ще недостатньо, щоб Україна мала паритет із ворогом у важкому озброєнні. Західні партнери наразі передали Україні близько 10% озброєнь з-поміж тих, які Київ просить надати для створення паритету з армією РФ.

200908danilov-2.jpg

Олексій Данілов
Олексій Данілов

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов написав у Twitter:

"На жаль, допомоги все ще недостатньо, щоб ми мали паритет із ворогом у важкому озброєнні. Вдячні усім нашим партнерам і сподіваємось, паритету буде досягнуто. На нас чекає дуже складна війна, і, крім нас, нашу країну ніхто захищати не буде".

Він також розповів, що 30 червня відбулося засідання ставки верховного головнокомандувача. Посадовці обговорили ситуацію по всьому фронту: найскладніше зараз у Лисичанську, непросто – біля Ізюма. Також напередодні закінчилася перевірка Київської, Житомирської, Чернігівської та Сумської областей щодо загрози з Білорусі.

Hromadskе нагадало, скільки Україні дають зброї.

Як напередодні розповів президент США Джо Байден, більш як 50 країн загалом пообіцяли надати або вже надали Україні понад 600 танків, майже 500 артилерійських систем, понад 600 тисяч снарядів для артилерії, майже 140 тисяч протитанкових систем, реактивні системи залпового вогню, протикорабельні системи та системи протиповітряної оборони.

Зокрема, Польща станом на 9 червня вже відправила Україні понад 240 танків та майже 100 одиниць бронетехніки. Водночас від США до середини червня ми отримали 200 бронетранспортерів, 126 гаубиць, 20 гелікоптерів, десятки тисяч протиброньових систем та іншу зброю.

Проте в Україні наголошують, що цього недостатньо. Так, 14 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що західні партнери наразі передали Україні близько 10% озброєнь з-поміж тих, які Київ просить надати для створення паритету з армією РФ.

Наші інтереси: 

Стежимо за тим, скільки реально дають зброю Україні. Не тільки обіцяють або анонсують, а дають.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи