Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Зачистка росіянами Донбасу почалася зі знищення українських бібліотек, музеїв і пам’ятників

Категорія:

Світ:

Коли на вашу землю приходить окупант, перше, що він робить - переписує історію вашого народу. Робить так, аби ви своїх пращурів забули. Щоб забули, що таке життя без ярма. А далі уже можна грабувати, не боячись спротиву.

Додам і я трешу в "какуюразніцу", пише Павло Бондаренко, письменник і блогер з Луганщини на своїй сторінці у Фейсбук.  

Вам кажуть: "какаяразніца" на каком язикє гаварить. Но вимагають, щоб був саме язик, а не мова. Вам кажуть: "какаяразніца" как будет називацца улица. Но вимагають, щоб вона називалася не іменем Кубанської України, а іменем Жукова. Вам кажуть: "какаяразніца" в какой странє жить. Но от що дивно - тягнуть в "Русскій мір", а не в Євросоюз. 

Знаєте, що перш за все зробили путінські окупанти та місцеві колаборанти в Луганську? Вони знищили унікальну бібліотеку Українсько-Канадського центру "Відродження". Двісті тисяч(!) книг, в яких була історія України та українська культура. Бойовикам з колорадськими стрічками не було "какаяразніца",

Знаєте, що перш за все зробили путінські окупанти та місцеві колаборанти в Севастополі? Демонтували пам'ятник гетьману Сагайдачному та спалили підручники з історії України.

 

Знаєте, що зробили путінські окупанти та місцеві поліції в Донецьку? Знесли зі стін університету пам'ятну дошку та барельєф Василю Стусу. "Какаяразніца", кажете?

Філологічний факультет Донецького університету

Запам'ятайте - коли на вашу землю приходить окупант, перше, що він робить - переписує історію вашого народу. Робить так, аби ви своїх пращурів забули. Щоб забули, що таке життя без ярма. А далі уже можна грабувати, не боячись спротиву.

Свого часу Катерина ІІ інструктувала графа Чернишова, якого поставила губернатором на щойно захоплені після розділу Речі Посполитої землі: "Надобно лишить их исторической памяти ненужной..."

А вже потім з вільних українських козаків зробили кріпаків. Рабів, якими торгували, мов худобою.

"Какаяразніца", кажете?
Подивіться ці фоточки, може щось та й зрозумієте.


Коментар НО: 

Зачистка Донбасу від української культури є проявом ечнічної чистки, здійсненої росіянами України за підтримки своєї історичної батьківщини. Про це у статті Українсько-російська війна є міжетнічною, реінтеграція Донбасу неможлива без відновлення етнічного балансу (+аудіо)

Наші інтереси: 

Розуміти, що без національної мови і національної пам'яті народ не буде незалежним. Незалежна держава повинна мати СВОЮ державну мову і СВОЮ історію (а не нав'язувану з боку "старшого брата").

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Новак.
0
Ще не підтримано

є таке

Коментарі

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Страшне ,що в головах молоді сидить оте "какая разніца". З продажу Київстару московському оператору молода продавчиня сказала ,що може це на краще.По вулицях ходять не підлітки а діти до 10 -12 років і слухають московський реп з своїх медіаприладів.Відчувається ,що ім дійсно все до одного місця."Какая разніца" сучасна ідеологія реваншистів.

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Андрій Новак.
0
Ще не підтримано

є таке