Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європейські ціни на природний газ впали до дворічного мінімуму через його надлишкову пропозицію та економічний спад

Категорія:

Європейські ціни на природний газ впали до дворічного мінімуму, оскільки слабка регіональна економіка впливає на перспективи попиту. Значно більші, ніж зазвичай, запаси та висока доступність скрапленого природного газу також швидко знімають будь-які ризики для наступної зими.

23052602.jpg

Фото: EPA-EFE/FILIP

Криза частково спричинена рекордно високими цінами на енергоносії минулого року. Промисловий попит на газ в Європі був млявим, попри нещодавнє падіння цін, що призвело до надлишку пропозиції на ринку, пише Bloomberg.

Значно більші, ніж зазвичай, запаси та висока доступність скрапленого природного газу також швидко знімають будь-які ризики для наступної зими.

Водночас падіння ф'ючерсів на газ більш ніж на 65% цього року принесло певне полегшення європейцям, які страждають від стрімкої інфляції. Британські споживачі побачать нижчі рахунки за енергоносії.

Європейські ціни на газ продовжили падіння 24 травня

За словами Філіпа Франсуа, старшого портфельного менеджера Danske Commodities A/S, на ринку зараз спостерігається надлишок пропозиції. Якщо нічого не зміниться, ціни, ймовірно, знову знизяться в липні, сказав він.

Поточні ціни також не сприяють зростанню попиту в Китаї, де слабке економічне пожвавлення підриває попит на паливо. За словами трейдерів, найбільші імпортери СПГ (скрапленого природного газу) країни помітно відсутні на спотовому ринку і навіть пропонують продати партії. Хоча деякі менші покупці в регіоні починають користуватися перевагами дешевшого газу, хоча цього недостатньо, щоб протистояти загальній слабкості.

Голландський місячний газ, еталонний показник Європи, подешевшав на 8,4% – до 25,45 євро за мегават-годину, що є найнижчим показником з травня 2021 року. Еквівалентний контракт у Великобританії подешевшав на 9%.

Наші інтереси: 

Енергетична незалежність Європи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи