Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європейська бізнес асоціація розкритикувала "маскові" штрафи для бізнесу

Світ:

Бізнес не може проконтролювати наявність маски у відвідувача, коли він уже в приміщенні. Європейська бізнес асоціація (ЄБА) виступила з критикою урядових законопроектів N3890 і N3891, що пропонують встановити штраф для громадських закладів за порушення відвідувачами маскового режиму в розмірі 3400-5100 грн за одного "порушника".

"У чинному законодавстві вже передбачено штраф для посадових осіб такої установи, так що встановлення додаткового — за аналогічне порушення — є нелогічним і створює фінансовий тягар для бізнесу", — вважає ЄБА.

Велика різниця між штрафом для фізособи, яка зняла маску (170-255 грн), і бізнесу (3400-5100 грн), дає можливості для недобросовісної конкуренції. 

"Наприклад, з'явиться ризик навмисного спрямування до конкурента людини, яка зніме маску в його приміщенні", — зазначає ЄБА.

Бізнес контролює наявність маски на вході в приміщення, однак забезпечити спостереження протягом усього перебування людини в магазині складно, це вимагає додаткового ресурсу, вказала асоціація.

ЄБА пропонує закріпити за бізнесом тільки зобов'язання попередити користувача, який намагається увійти в громадське місце або громадський транспорт без маски, про необхідність її надіти, однак не застосовувати нові штрафи для бізнесу.

Нагадаємо, на початку так званого карантину в Україні нещадно штрафували торговців одягом, будматеріалами, квітами й насінням для посадки, господарчими товарами, які "порушили правила санепідембезпеки".

Як пізніше зізнався головний санітарний лікар України, частину карантинних заходів застосували задля психологічного тиску на українців.

Наші інтереси: 

Розуміти, що держава душить бізнес і тримає його в заручниках, вигадуючи все нові й нові методи здерти з бізнесу гроші (на цей раз у вигляді штрафів). Крім того система штрафів від Кабміну нацьковує людей (в даному разі представників бізнесу, яким накладають штрафи, і споживачів, які відмовляються носити маску як безглуздий засіб "запобігання поширенню коронавірусної інфекції").

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи