Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європа готує своїх громадян до нового локдауну – "страшний смертоносний вірус" не відступає

Категорія:

Світ:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Францію найближчим часом "безсумнівно очікують нові рішення" – будуть обмеження для боротьби з епідемією коронавірусу. А глава міністерства охорони здоров'я Польщі попередив про можливість локдауну по всій Польщі.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro Еммануель Макрон сказав на пресконференції 15 березня:

"Безсумнівно, найближчими днями ми будемо ухвалювати нові рішення" і додав, що заходи будуть пропорційними до ситуації у кожному регіоні.

Очікування нового жорсткого карантину в Іль-де-Франс останніми днями "витає у повітрі" через зростаюче навантаження на медичну систему. За останніми даними регіонального агентства охорони здоров’я, показник захворюваності в Іль-де-Франс складає 365 випадків на 100 000 населення (у передмісті Парижа Сен-Сан-Дені навіть 464) тоді як в середньому в країні - 220. При цьому, тут досі діють чимало обмежень, запроваджених під час осінньої хвилі епідемії.

13 березня регіон знову почав відправляти "важких" пацієнтів на лікування до інших міст, де лікарні менш переповнені.

У Парижі вже сьомий тиждень щоденно діє комендантська година з 18-00 до 06-00, а ресторани, спортзали й культурні заклади закриті вже чотири місяці.

Міністр охорони здоров’я Польщі Адам Недзельський попередив, що якщо кількість заражень і надалі ростиме, в країні не виключений національний локдаун, повідомляє RMF24.

"Якщо ми матимемо справу з прискоренням динаміки інфекцій, будуть прийняті рішення про обмеження по всій країні", – заявив міністр охорони здоров'я.

"Щодо кількості заражень, найскладніша ситуація у воєводствах, вже охоплених додатковими обмеженнями", – заявив Недзельський.

 Вармінсько-Мазурське, Поморське, Мазовецьке і Любуське воєводства країни, де захворюваність COVID-19 знаходиться на найвищому рівні, перейшли в режим локдауну.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що європейські країни синхронно, наче по команді, починають співати одну пісню. Вакцинація вже не панацея? Чекаємо на нову серію ковідо-серіалу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Виконують вказівки лялькарів.

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Виконують вказівки лялькарів.

Радіймо життю граючи!