Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єврокомісія рекомендувала ЄС дозволити в'їзд вакцинованим туристам

Світ:

Таке рішення було прийнято вперше з початку пандемії. Порядок перетину кордонів визначається самостійно країнами-членами ЄС. 

21050302.jpg

Фото: Getty Images by Paula Bronstein

Про це йдеться в заяві Єврокомісії.

Вакцинація повинна була проходити препаратами, сертифікованими Європейським агентством лікарських засобів або Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ).

"Єврокомісія пропонує дозволити в'їзд на територію Євросоюзу з несуттєвими причинами не тільки для осіб, які прибувають з країн з хорошою епідеміологічною ситуацією, але також для тих, хто отримав всі рекомендовані дози вакцини, авторизовані в ЄС. Це може бути розповсюджено на вакцини, які завершили процес сертифікації ВООЗ для застосування в екстрених ситуаціях", - йдеться в заяві.

Крім того, Комісія пропонує підняти, відповідно до розвитку епідеміологічної ситуації в ЄС, поріг, пов'язаний із кількістю нових випадків захворювання на COVID-19, що використовуються для визначення переліку країн, з яких слід дозволити всі поїздки.

Порядок перетину кордонів визначається самостійно країнами-членами ЄС.

Нагадаємо,  цифрові паспорти вакцинації від коронавірусу планують запровадити в Європейському Союзі до червня цього року.

Наші інтереси: 

Привіт, нова "нормальність"! Розуміти, що тепер наші права обмежені. Щоб поїхати до ЄС, потрібно вакцинуватися. Або не їхати до ЄС, а подорожувати в інші країни та по Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи