Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Єврокомісія офіційно підтвердила, що ГТС України може працювати за законами ЄС

Таким чином, Україна виконала умови ЄС для транзиту російського газу в Європу. Створений в Україні оператор газотранспортної системи готовий працювати у відповідності до законодавства Євросоюзу.

19122703.jpg

Устаткування енергії АЗС — Фото від hrabar

Про це повідомив віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович, пише Економічна правда.

"Радий відправити лист, який підтверджує, що новостворений оператор газотранспортної системи України розділений і готовий працювати у відповідності з законодавством ЄС", - написав Шефчович .

"Це необхідно для безперебійного транзиту російського газу в Європу через Україну, як було погоджено під час тристоронніх переговорів", - додав він.

Нагадаємо, 17 грудня секретаріат Енергетичного Співтовариства погодив сертифікацію Оператора газотранспортної системи України. Це означає, що через українську ГТС можна здійснювати транзит російського газу до Європи відповідно до правил на енергетичному ринку Європи.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав закон, яким операція з передачі ГТС України від "Нафтогазу" до нового "Оператора ГТС" звільняється від сплати ПДВ - цей закон був останнім кроком, необхідним для завершення процесу анбандлінгу "Нафтогазу".

Як відомо, анбандлінг - це відокремлення діяльності з транспортування природного газу (діяльності оператора ГТС) від видобутку і постачання природного газу та електричної енергії.

НАК "Нафтогаз України" має передати газотранспортні активи новому незалежному оператору до 1 січня 2020 року.

Наші інтереси: 

Наближення України до європейських стандартів, наближення великого бізнесу до цивілізованих форм і методів існування.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи