Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ЄС планує залучити конфісковані активи російських олігархів для відновлення України

Категорія:

Європейський Союз розглядає можливість залучити активи, вилучені у підсанкційних росіян, для фінансування відбудови України. Виконавчий орган ЄС пропонує фінансовий пакет у координації із союзниками та іншими організаціями, щоб допомогти покрити фінансовий розрив України у розмірі $15 мільярдів протягом наступних трьох місяців.

Про це повідомляє Bloomberg. Комісія запропонує Києву кредити на суму €7-9 мільярдів для фінансування невідкладних законопроєктів уряду як частину пакету, що обговорюється, пише Бабель.

Згідно з проєктом пропозиції, країни-члени запропонують нові гарантії, які дозволять блоку пропонувати довгострокові позички, а гранти з бюджету ЄС субсидуватимуть відсотки.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив колегам з ЄС, що проект реконструкції може коштувати трильйон євро. Для довгострокової реконструкції комісія запропонує створити програму RebuildUkraine.

У рамках цієї ініціативи ЄС буде досліджувати, як використовуються конфісковані активи росіян, які потрапили під санкції після початку війни в Україні.

Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив в інтервʼю кільком європейським виданням, що Берлін готовий розглянути арешт резервів російського центрального банку за кордоном і використати ці гроші для відбудови України.

Нагадаю, що раніше Європа обіцяла покрити основну частину витрат на реконструкцію України.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за заявами наших європейських партнерів. Дивимося на слова та дії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи