Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Японці винайшли еластичний дисплей, який можна приклеїти на тіло

За останні роки з’явилося безліч різних дисплеїв: від вкрай чітких і яскравих до гнучких, які можна без проблем гнути. Однак група японських вчених з університету Токіо представила щось нове: дюймовий світлодіодний дисплей, який легко можна приклеїти на шкіру.

Вчені представили Свою розробку в рамках конференції Annual Meeting Symposium 2018. Новий тип дисплея складається з великої кількості мікросвітлодіодів (MicroLED), розтягуваної «проводки» і еластичної підкладки. На даний момент екран ще не до кінця готовий, так як розробники планують зробити його прозорим. Але зараз він все ж помітний на шкірі. При цьому він відмінно розтягується на рухливих ділянках шкіри, не відвалюється і не викликає подразнення і дискомфорту навіть через тиждень носіння. Сам дисплей має товщину 1 міліметр, а розмір 60 на 10 міліметрів. При цьому він може розтягуватися на 45% від свого початкового розміру.

Як запевняють вчені, такий екран можна використовувати для виведення текстових повідомлень і відео. Крім того, дисплей обладнаний модулем бездротового зв’язку, що дає можливість використовувати його як додаток до смартфону або планшету, а також в якості медичного пристрою. Наприклад, для зняття електрокардіограми або для вимірювання температури тіла.

 

 

Наші інтереси: 

Стежимо за технологіями. Японія - геополітичний союзник України. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи