Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Якими російськими товарами продовжують торгувати київські супермаркети?

Українці півтора роки бойкотують російські товари, але київські супермаркети продовжують торгувати ними. На полицях можна зустріти російські каву, чай, чипси, майонези, соуси і шоколадні батончики. У магазинах косметики торгують російським шампунями і кремами.

"Якщо раніше товари зі штрих-кодом 46 магазини намагалися розпродати по акції, то тепер вони часто коштують дорожче за українські і європейські, - говорить Юлія Толстянкова, яка підтримує бойкот з перших днів. - Українці півтора роки бойкотують російські товари. На прилавках магазинів їх стало менше, але вони не зникли. Часто доводиться чути у магазині діалоги: "Поклади цей шампунь, він російський", "Давай візьмемо інший крем, бо цей зроблено в РФ", "Навіть не думай купувати ці чіпси. Ти штрих-код бачила?". Тобто українці не забувають бойкотувати країну-агресора".

"Російських цукерок стало менше, але батончики Milky Way, Snickers, Twix, шоколадки і напої Nesquik нікуди не поділися, - каже Юлія. – Магазини продовжують продавати російські жувальну гумки, каву та чай. На прилавках стоять майонези і соуси, привезені з країни-агресора".

Також легко можна знайти російське пиво.

"У київських супермаркетах особливо багато російської побутової хімії: миючі засоби і порошки, - каже Толстянкова. - Активно торгують російськими бальзамами, шампунями і фарбами для волосся Gliss Kur, Garnier, Dove, Syoss, кремами "Бархатные ручки" і косметичними засобами "Чистая линия", "Невская косметика", "Ушастый нянь".

За спостереженням Юлії, не всі товари, виготовлені у Росії, маркують на прилавках.

"Біля одних пишуть, що товар з РФ, біля інших стоїть лише цінник, - розповідає Юлія. – Іноді цінники виставлено так, що штрих-коду взагалі не видно. Але покупці дивляться на країну-виробника, навіть якщо штрих-код не 46".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи