Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Які фінансові страхи з'явилися у українців за час карантину

Найбільше люди бояться девальвації гривні (55%) та занепокоєні безпекою платежів і транзакцій. Під час карантину 41% опитаних зазнали негативних змін у робочому графіку чи оплаті: 15% пішли в неоплачувану відпустку, 5-ом відсоткам опитаних зменшили зарплатню при тому ж обсязі роботи, 13% — перейшли на неповну зайнятість зі зменшеною зарплатнею, а 8% —  звільнили.

Про це свідчать дані опитування Kantar online TRACK, проведеного 16-21 квітня.

У Києві частіше з усіх опитаних працюють за повним графіком, але зі скороченою зарплатою (11% проти 5% відповідно).

Не мали змін на роботі 46% респондентів (33% — працюють як і раніше — той же обсяг роботи і зарплата, 13% — як і раніше не працюють (безробітні, декретна відпустка, тощо).

Зміни в роботі позначилися на матеріальному добробуті опитаних.  

Найбільш значущі відмінності в оцінці матеріального становища спостерігаються за розміром населеного пункту. Мешканці великих міст та Києва в матеріальному плані відчувають себе краще, ніж мешканці інших міст. 

У фінансовому плані найбільші побоювання викликають девальвація гривні (це відзначають 55%) та проблема безпеки платежів, транзакцій та рахунків.

Водночас на страх за безпеку платежів повпливав ріст частки тих, хто освоює онлайн-банкінг та платить онлайн, вважає Анна Шахдінарян, експертка, Директор по роботі з ключовими клієнтами Kantar Україна.

«Таке високе положення страху за безпеку транзакцій демонструє, що люди більше стали користуватися онлайн платежами. Для них цей інструмент є новим, тому й викликає побоювання. Для закріплення навичок потрібно більше  показувати, що це безпечно й говорити: «гроші нікуди не дінуться, тому що ми використовуємо системи захисту». Найголовніше — пояснити це просто і зрозуміло», — радить Анна Шахдінарян.

74% опитаних зацікавлені в збільшенні своїх доходів: 6% — вже почали підробляти, 38% — знаходяться в пошуку можливостей, а 30% — поки що тільки розмірковують про це.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що наслідки такого довгого "сидіння на карантині" будуть болісними і непередбачуваними. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи