Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як розрахувати радіус дії ядерної зброї

В епоху ІТ  алгоритми зашиті в різних сервісах. Онлайн-мапа показує радіус дії ядерної зброї: як розрахувати

moscowburn.jpg

сервіс розраїхунку радіусу дії ядерного вибуху
сервіс розраїхунку радіусу дії ядерного вибуху

+

Онлайн-карта nuclearsecrecy.com може допомогти розрахувати радіус ураження від різних типів ядерної зброї на будь-якій локації. Розповідаємо, хто її створив і як нею користуватися. Про це пише портал Ain.ua.

Цю карту створив Алекс Веллерстейн зі Stevens Institute of Technology та автор книги Restricted data: The History of Nuclear Secrecy in the USA, він спеціалізується на історії ядерного озброєння. Сама карта працює з 2011 року, але зараз, на жаль, актуалізувалася.

Для того, щоби розрахувати ураження від ядерного вибуху, потрібно спочатку обрати на карті локацію і перемістити туди маркер (із схематичним зображенням атома).

Після цього потрібно обрати або потужність заряду (в мегатоннах), або ж його різновид із готового списку. Російського озброєння у списку немає, є лише радянське. Але для розрахування можна користатися аналогами. Приміром, потужність міжконтинентальної ядерної боєголовки ракетного комплексу «Тополь-М» складає до 1 Мт, Х-101 — від 300 кілотонн до 1 мегатонни. У більшості тактичних ядерних зарядів потужність складає кілька кілотонн. 1 кілотонна означає енергію вибуху, порівнювану із вибухом 1000 тонн тротила.

Можна також обрати, де саме вибухне уявна бомба: у повітрі, на землі, обрати інші ефекти (типу радіоактивних опадів).

 

Після цього можна «здетонувати бомбу» і дивитися на радіуси ураження від різних її ефектів. Усі вони описані в самій карті: від зони найбільшого ураження в епіцентрі і до зони найменшого ураження. Наприклад, для вибуху бомби потужністю 1 кілотонна радіус ураження складе 1,18 км.

Наші інтереси: 

д

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи