Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як Google зупинив «Червону хвилю» на виборах у Конгрес США 2022 року – Роберт Епштейн

Категорія:

Спецтема:

Google та інші технологічні компанії хочуть, щоб ви були одержимі теоріями змови, аби лише не дивилися на те, як вони фальсифікували проміжні вибори 2022 року.

robertepstein.jpg

Доктор Роберт Епштейн (Robert Epstein)
Доктор Роберт Епштейн (Robert Epstein), старший науковий психолог Американського інституту поведінкових досліджень і технологій. Фото: York Du/NTD

Що сталося з гігантською червоною хвилею, яка повинна була розчавити демократів на проміжних виборах? Кожен республіканець в країні звинувачує в цій катастрофі всіх інших, але майже ніхто не шукає в потрібному місці – і саме це подобається великим технологічним компаніям, пише Роберт Епштейн (Robert Epstein) на The Epoch Times.

Згідно з дослідженнями його команди, Google, і меншою мірою Facebook та інші технологічні монополії, не тільки зробили кроки, щоб перевести мільйони голосів на користь демократів на проміжних виборах. Вони використовують свій вплив для поширення чуток і теорій змови, щоб люди шукали пояснення де завгодно, але тільки не в них самих.

Роберт Епштейн пише: "За два дні до проміжних виборів 2022 року я опублікував статтю, в якій пояснив, як Google та інші технологічні компанії переміщують мільйони голосів без відома людей, а також пояснив, звідки я знав, без сумніву, що це відбувається.

Google – не єдиний злочинець, але оскільки він найбільший, найагресивніший і найзарозуміліший винуватець, я зосереджуся на ньому в цій статті.

Протягом декількох місяців Google підштовхував виборців, які не визначилися з вибором, до голосування за синіх (тобто за демократів – примітка моя, О.К.), показуючи людям політично упереджений контент у своїй пошуковій системі, придушуючи контент, який вони не хотіли, щоб люди бачили, рекомендуючи ліві відеоролики на YouTube, який належить Google, надсилаючи головним чином ліберальним та поміркованим виборцям, як стверджується, десятки мільйонів електронних листів на поштові скриньки людей, а також надсилаючи нагадування про голосування на своїй домашній сторінці.

Ці (та інші) маніпуляції не впливають на виборців з твердою позицією, але вони можуть мати величезний вплив на виборців, які не визначилися, – людей, які вирішують результати виборів.

Я знаю, що Google робив ці речі (і навіть більше!), тому що у 2022 році я і моя команда робили з ними те саме, що вони роблять з нами й нашими дітьми 24/7, – ми відстежували політично пов'язаний контент, який Google та інші технологічні компанії показували реальним виборцям – нашим 2742 "польовим агентам", які знаходилися переважно в штатах, в яких вагалися, і які були політично різноманітні.

Зокрема, ми відстежували те, що співробітники Google називають "ефемерним досвідом" – контент, який з'являється на короткий час, впливає на людей, а потім зникає. У 2018 році в електронних листах, які витекли з компанії, гуглери обговорювали, як вони можуть використовувати ефемерний досвід, щоб змінити погляди людей на заборону Трампа на в'їзд (накази Дональда Трампа 2017 року, якими були введені суворі обмеження на в'їзд до США для громадян Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судана, Сирії та Ємену – примітка моя, О.К.).  Вони знають, наскільки потужним може бути ефемерний досвід. Це – один з найпотаємніших секретів керівництва Google.

Ефемерний контент ідеально підходить для маніпуляцій. Якщо ви отримуєте нагадування про необхідність проголосувати на головній сторінці Google (див. зображення нижче, де показано реальне нагадування про необхідність проголосувати, надіслане ліберальному виборцю в день виборів), як ви дізнаєтесь, чи отримав його хтось інший? А якби ви не отримали таке нагадування, як би ви дізналися, що хтось інший отримав?

Нагадування про голосування, надіслане ліберальному виборцю об 11:25 8 листопада 2022 року (Скріншот через Google)


Але ми фіксували, агрегували та аналізували контент, який Google та інші компанії надсилали на комп'ютери наших польових агентів, тому ми могли точно оцінити, скільки нагадувань про те, що потрібно проголосувати, Google надсилає окремо лібералам, поміркованим та консерваторам.

Загалом, за тижні, що передували проміжним виборам 2022 року, ми зберегли понад 2,5 мільйона цих переконливих ефемерних досвідів.

Коли ми використовували подібні методи для моніторингу контенту, який технологічні компанії надсилали виборцям перед президентськими виборами 2020 року, ми виявили, що Google надсилає менше нагадувань про необхідність проголосувати консерваторам, ніж поміркованим і лібералам.

Цільова розсилка такого роду повідомлень є відвертою маніпуляцією, яка може в день голосування на загальнонаціональних виборах у США принести 450 тисяч додаткових голосів за кандидата, якому віддають перевагу.

У 2020 році ми повідомили про наші висновки членам Конгресу, а 5 листопада 2020 року три сенатори США надіслали генеральному директору Google лист із попередженням, в якому узагальнили наші дані. В результаті Google відключив свої маніпуляції.

У другому турі виборів до Сенату штату Джорджія, які відбулися після президентських виборів, ніхто не отримав нагадування від Google про необхідність проголосувати.

Але цього разу нам не пощастило. Стаття, яку я опублікував напередодні виборів, не мала жодного ефекту в Google, і цього року ми не змогли знайти члена Конгресу, щоб надіслати попереджувального листа, хоча були близькі до цього.

Як наслідок, результати пошуку Google залишалися політично заангажованими в день виборів, так само як і наступні рекомендації на YouTube. Google також розіслав цільові нагадування про необхідність проголосувати в більшості штатів, що вагалися.

Якби подібні маніпуляції використовувалися по всій країні в місяці, що передували проміжним виборам, лише Google міг би перемістити 80 мільйонів голосів з часом (причому ці голоси були б розкидані по сотнях виборів).

Ми матимемо більш точну оцінку масштабу переміщення голосів, яке відбулося, коли ми заглибимося в наші дані протягом наступних тижнів.

Ось чому заглухла червона хвиля – Google тримав свій цифровий палець на терезах за кілька місяців до виборів.

Погляньте на історію. Враховуючи інфляцію, економічний спад та низький рейтинг президента Джо Байдена, не кажучи вже про масштабний перерозподіл голосів, який республіканці нещодавно провели в багатьох штатах (так званий "джеррімендерінг"), республіканці мали б легко домінувати на виборах до Сенату і отримати 60 або більше місць у Палаті представників (як це було на проміжних виборах 2010 року, коли Барак Обама перебував на посаді президента США).

Цього разу їм пощастить отримати незначну більшість у Палаті представників і рівномірний розподіл місць у Сенаті (що означає, що він залишиться під контролем демократів).

Хоча ми не змогли зупинити маніпуляції у 2022 році, хороша новина полягає в тому, що ми змогли зберегти скарбницю викривальних доказів – ці 2,5 мільйона політично пов'язаних ефемерних досвідів.

У 2023 році цей великий набір даних може бути використаний владою для боротьби з великими технологіями. Це майже напевно станеться, якщо республіканці контролюватимуть Палату представників.

І ми продовжуємо будувати цифровий щит. До кінця 2023 року ми будемо цілодобово відстежувати контент, який технологічні компанії надсилають репрезентативній вибірці з понад 20 тисяч виборців та дітей у всіх 50 штатах США, і повідомлятимемо про підозрілий контент владі та журналістам, коли його виявимо.

Цей цифровий щит – перший у своєму роді у світі – захищатиме нашу демократію і наших дітей від потенційних маніпуляцій з боку існуючих і нових технологій на довгі роки вперед.

І наостанок – порада: у найближчі тижні та місяці ви, ймовірно, будете завалені страшними історіями про те, як проміжні вибори були заплямовані сфальсифікованими машинами для голосування, фальшивими бюлетенями та іншими брудними трюками, так само, як це було після президентських виборів 2020 року. Будь ласка, зробіть все можливе, щоб ігнорувати ці історії. Такі брудні трюки є конкурентними; якщо одна партія може їх використовувати, то й інша може. І навіть якщо деякі з цих історій виявляться правдою (а більшість з них не підтвердяться), брудні технології, про які люди говорять в Інтернеті, мало впливають на результати виборів. Іноді вони зміщують лише сотні голосів; рідко коли вони зміщують тисячі.

Понад те, якщо ці історії поширюються на платформах соціальних мереж, як пожежа, то лише тому, що технологічні компанії хочуть, щоб вони поширювалися. Такі платформи, як Facebook та Instagram (обидві входять до складу Meta), Twitter та YouTube (належать Google), мають повний і абсолютний контроль над тим, чи стають історії вірусними.

Пам'ятаєте, як у 2020 році Twitter та Facebook замовчували історії про ноутбук Гантера Байдена? Знову ж таки, ці компанії можуть поширювати історії або замовчувати їх, як їм заманеться.

Коли ви бачите, як поширюється теорія змови, ви часто бачите приклад масштабної маніпуляції шляхом введення в оману. Технологічні компанії дозволяють поширювати такі історії або навіть змушують їх поширювати, щоб відвернути вашу увагу від самих компаній. Якщо ви вважаєте, що були фальшиві бюлетені, ви не звернете уваги на те, що технологічні компанії могли змістити мільйони голосів на проміжних виборах.

Звичайно, вкидання бюлетенів звучить набагато більш диявольськи, ніж "надсилання людям адресних нагадувань про необхідність проголосувати", але не дайте себе обдурити. Вкидання бюлетенів – це конкурентна діяльність, яка має невеликий чистий ефект. Але цільові нагадування про реєстрацію для участі в голосуванні та про те, що треба йти голосувати, на головній сторінці Google, яку переглядають понад 500 мільйонів разів на день у Сполучених Штатах, можуть змінити голоси на мільйони.

І таким маніпуляціям неможливо протидіяти, тому що вони контролюються виключно платформою. Люди навіть не бачать таких маніпуляцій, і окрім моніторингу, який проводить моя команда, вони також не залишають жодного паперового сліду, який могли б відстежити органи влади.

Якщо ви бачите теорію змови, яка розгортається на технологічній платформі, такій як Facebook або навіть на Fox News (що часто підсилює страшні історії, які поширюються в Інтернеті), запитайте себе: ця історія є реальною чи мною знову маніпулюють технологічні боги, які взяли під контроль нашу демократію? Існує велика ймовірність того, що вами знову маніпулюють.


Довідка:

Роберт Епштейн, доктор філософії, колишній головний редактор журналу Psychology Today, є старшим науковим психологом Американського інституту поведінкових досліджень і технологій. Доктор філософії Гарвардського університету, він опублікував 15 книг і понад 300 статей на тему штучного інтелекту та інші теми. Його свідчення в Конгресі США 2019 року про загрозу великих технологій для демократії можна знайти на EpsteinTestimony.com. Ви можете дізнатися більше про його дослідження щодо маніпуляцій в Інтернеті на MyGoogleResearch.com.

Наші інтереси: 

Розуміти, що нашою думкою маніпулюють. Бути уважними і обережними. Все аналізувати й піддавати сумнівам. Припинити вірити мейнстримним медіа, які живить гугл.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Небезпека цифрових маніпуляцій в тому, що вони масові, але при цьому приховані. Проте маніпуляції з паперовими бюлетенями також вплинули на результати виборів. Наприклад, зараз розгортається великий скандал в Арізоні на виборах губернатора – Arizona’s AG wades into post-election tension in Maricopa County. Генеральний прокурор Арізони Марк Брновіч уже почав розслідування цієї відвертої афери.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Небезпека цифрових маніпуляцій в тому, що вони масові, але при цьому приховані. Проте маніпуляції з паперовими бюлетенями також вплинули на результати виборів. Наприклад, зараз розгортається великий скандал в Арізоні на виборах губернатора – Arizona’s AG wades into post-election tension in Maricopa County. Генеральний прокурор Арізони Марк Брновіч уже почав розслідування цієї відвертої афери.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Нагадування будь-кого будь-кому, що треба йти голосувати не є злочином. Хто забороняє партіям організувати явку своїх виборців? Ніхто.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, але тут йдеться про вибіркове нагадування для прихильників демократів і замовчування для прихильників республіканців. Причому все це робиться таємно. Як не крути, а це політична маніпуляція з боку технологічного гіганта, який декларує свою політичну нейтральність, а насправді рішуче підтримує демократів.

Володимир_Самотий wrote: Нагадування будь-кого будь-кому, що треба йти голосувати не є злочином. Хто забороняє партіям організувати явку своїх виборців? Ніхто.

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!