Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 7

Як формується ціна на покрівельні роботи: відповідь експертів

Якісний ремонт покрівлі роблять лише професіонали. Пояснюється це, по-перше, складністю технологій, по-друге, необхідністю специфічного інструменту, по-третє, навичками роботи з дорогими матеріалами та дозволом на виконання висотних робіт. Ось чому за ці послуги підрядники виставляють високий прайс.

Ремонт покрівлі Одеса переважно замовляє у перевірених компаній, серед яких особливий попит має фірма EXTE. Замовити ремонт покрівлі Одеса (звичайно, ми маємо на увазі її жителів) може як на сайті компанії, так і безпосередньо телефоном: (067) 599-45-15. Проте менеджер одразу не скаже, скільки коштуватиме ремонт. Послуга ця індивідуальна, тому обраховується завжди на об’єкті клієнта. Але ви повинні знати базові параметри, від яких залежить вартість ремонту. Розглянемо три головні.

Складність і технологія робіт

Ремонт покрівлі Одеса замовляє на різноманітних об’єктах: це можуть бути і невеликі будинки із шиферним дахом, і багатоповерхівки з пласкою покрівлею з руберойду.

Експерти зазначають, що на різницю у вартості таких послуг впливає:

  • небезпека робіт. Для праці на висоті необхідно мати спеціальний дозвіл;
  • складність ремонту. Покрівля багатоповерхівки – це бетонна основа, до якої приклеєний руберойд. А от дах сучасного котеджу може бути кількарівневий, з різними переходами та вигинами. Щоб правильно та за технологією укласти матеріал, витрачається багато часу;
  • обрана технологія. Ремонт м'якої покрівлі через особливості технології коштуватиме дорожче, ніж, приміром, відновлення шиферного даху.

Щоб виконати якісний ремонт покрівлі, спеціалісти повинні суворо дотримуватися будівельних стандартів і технологій. А для цього потрібен якісний інструмент й обладнання, вартість якого може становити десятки тисяч гривень. Саме тому якісні роботи коштуватимуть недешево.

Вартість і вид покриття

Послуги з ремонту покрівлі, зокрема їхня вартість, прив’язані до виду матеріалів, з яким доводиться працювати. Чим дорожче покриття, тим вища ціна на роботи з його монтажу. Логіка проста: більш технологічні та якісні матеріали зазвичай потребують певної процедури підготовки основи й дотримання технології монтування чи ремонту.

Щоб розібратися, скільки коштує ремонт покрівлі, проаналізуймо особливості роботи з різними популярними матеріалами:

  • шифер – зазвичай необхідно замінити тільки окремі плити, на яких з’явилися тріщини чи сколи. Якщо ж ремонт потребує заміни кроквяної системи – бюджет значно зростає;
  • бітумна черепиця – дуже популярний і недорогий у ремонті матеріал. Ушкодження переважно з’являються на окремих ділянках й усуваються швидко;
  • руберойд – найпоширеніший у містах матеріал покрівель багатоповерхівок. Завдяки простій технології укладання такий покрівельний ремонт коштує недорого.

Площа робіт і терміновість виконання

Вартість ремонту даху залежить від обсягу, який необхідно виконати. Якщо треба замінити невелику частину зношеного матеріалу, усунути тріщини чи відновити його герметичність, цілком реально зробити ремонт покрівлі за низькою ціною.

Більшість компаній працюють за фіксованим прасом і беруть гроші за відновлювальну площу. Чим вона більша, тим дорожчий виходить ремонт. 

Також варто зазначити, що за оперативність виконання робіт доведеться доплатити. Ремонт зазвичай проводять у теплу пору року, тому у майстрів небагато часу на виконання усіх замовлень і позачергове обслуговування коштує трохи дорожче.

 

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи