Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як допомогти військовим у воєнний час

Ви можете приносити користь без зброї в руках! Ви можете бути у безпеці та при цьому вести війну на інформаційному фронті, надавати психологічну допомогу, вступати до лав волонтерів чи просто допомагати економіці країни.

У цьому матеріалі ми зібрали актуальні способи допомоги українській армії та теробороні, які не завдадуть шкоди їх діяльності. Обирайте для себе напрямок або поєднуйте декілька з них, та нумо наближати День Перемоги разом!

Перерахувати кошти на потреби ЗСУ

Зараз є кілька офіційних рахунків, перерахувавши кошти на які, можна допомогти нашим Збройним Силам. Сюди входять Благодійний фонд Повернись живим, єдині рахунки в Національному банку України на Підтримку армії та Гуманітарну допомогу. Кошти сюди можна перерахувати як з основного рахунку, так і з «єПідтримки». 

Якщо ви вирішили направити кошти в недержавні фонди, обов’язково перевірте їх легальність та знайдіть безперечні докази діяльності та її результативності. Не зважаючи на такий тяжкий час для країни, шахраї активізувались ще більше.

Допомогти волонтерам

Фінансування ЗСУ та територіальної оборони збільшується з кожним днем, що ні в якому разі не применшує потреби у волонтерах. Саме вони оперативно закривають вся ті “дірки”, які з’являються через довгу бюрократичну тяганину, погіршену логістику та інші проблеми, через які доставлення необхідних речей може затягнутися на тижні. Волонтери ж, такі як Благодійний фонд допомоги армії «Група 35», можуть закрити основні потреби військових за лічені дні. Сюди входять збори грошей на квадрокоптери, засоби зв’язку, тактичний одяг та інше необхідне спорядження. 

Іще один чудовий варіант долучитись до волонтерської діяльності – плетіння маскувальних сіток. Для цього не потрібно кудись їхати – зазвичай такі волонтерські групи є в кожному районі. Також до ініціативи можна долучитись, передавши речі необхідних кольорів, які і будуть використані для сіток.

Якщо у вас є власний транспорт, ви можете стати автомобільним волонтером. Такі люди займаються перевезенням внутрішньо переміщених осіб, гуманітарної допомоги та інших необхідних речей.

В кожному місті діють волонтерські групи, яким обов’язково потрібні вільні руки та допомога кожного небайдужого. Долучайтесь!

Пройти курси першої допомоги та здати кров

Навички першої домедичної допомоги потрібні абсолютно будь-якій людині навіть у мирний час. Саме такі базові навички можуть врятувати чиєсь життя до приїзду лікарів. Щоб пройти подібні курси не потрібна ні військова, ні медична освіта. Також варто зазначити, що курси проводяться як офлайн, так і в онлайн-форматі, щоб кожен охочий міг долучитися. 

Таким чином, є офіційні програми Червоного Хреста, Всеукраїнської ради реанімації, онлайн-курси скаутської організації Пласт, курси регіональних медиків по містах та інших організацій.

Окремо потрібно виділити і здачу крові – така ініціатива теж особливо важлива у воєнний час. Щоб здати кров, не потрібні жодні аналізи чи обстеження – якщо ви не маєте протипоказань, достатньо просто прийти до станції переливання. Також, при особливій потребі, такі банки крові дають оголошення про необхідність тієї чи іншої групи. 

Наші інтереси: 

Разом до перемоги!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи