Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вже у вересні у Києві продаватиметься SmartTicket для поїздів та метро

Це буде єдиний електронний квиток для поїздів далекого прямування та метро у Києві. Продаж здійснюватиметься на транспортному порталі електронних послуг e-transport.gov.ua та на SmartTicket.gov.ua.

Експериментальний проект впроваджує Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки Міністерства інфраструктури України за участі Укрзалізниці, повідомляє Урядовий портал.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій 1 вересня 2020 року разом з Головою правління Укрзалізниці Володимиром Жмаком протестував SmartTicket на поїзд Костянтинівка-Київ та метро.

“Стартуємо цієї осені з довгоочікуваною ініціативою для багатьох українців – SmartTicket. Для початку на першому етапі цей квиток буде доступний для поїздів внутрішнього сполучення далекого слідування та міського е-квитка у Києві. У майбутньому ми прагнемо, щоб всі види транспорту – поїзди, автобуси, літаки та громадський транспорт були пов’язані єдиним е-квитком. Це зручність для пасажирів та значна економія часу. І для сучасного світу це вже давно буденність. Радий, що Україна теж долучилася до цього процесу”, – зазначив очільник Міністерства.

Владислав Криклій відзначив, що, крім Києва, впровадженням SmartTicket зацікавились Маріуполь, Харків та Львівська облдержадміністрація, і закликав інші міста проявляти ініціативу.

Керівник Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки Володимир Набоков зазначив, що наразі система працює в режимі дослідної експлуатації. Для її розвитку також розробляється підключення до системи інших перевізників, які готові співпрацювати. Вже йде розробка підключення до системи перевізників SkyUp та Gunsel. Працюють і над додатковою функціональністю - мобільний застосунок, інтелектуальний пошук тощо.

Надалі скориставшись порталом e-transport.gov.ua пасажир зможе придбати єдиний квиток одразу на 4 види транспорту, або, наприклад, метро та поїзд, або ж на поїзд та літак. SmartTicket буде зчитуватися за допомогою QR-коду на мобільному пристрої контролера.

Наші інтереси: 

Нові технології у новій реальності.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи