Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Вигода з хаосу". У Пентагоні прокоментували глобальну стратегію Росії

Світ:

Прес-секретар Міністерства оборони США Ерік Пехон в інтерв'ю телеканалу «Аль-Хурра» нагадав, що у Стратегії національної оборони США Китай і Росія названі «стратегічними конкурентами» Сполучених Штатів.

19061601.jpg

Ерік Пехон, речник Міноборони США

«Однак важливо розуміти, що йдеться про конкуренцію великих держав у глобальному масштабі. Не лише про Росію в Європі або Китаю в Азії», - цитує Пехона Голос Амеркики.

«Ми зобов'язані стежити за їхнім впливом у таких регіонах, як Близький Схід. США зацікавлені у стабільності і безпеці Близького Сходу. Ми зацікавлені у тому, щоб терористи не знаходили тут прихистку, щоб у безпеці лишалися критично важливі транспортні маршрути. Однак очевидно, що Росія на Близькому Сході робить прямо протилежне».

Пехон назвав Сирію «лабораторією», за якою можна судити, до чого зазвичай призводить вплив Росії:

«Вона намагається просувати свої інтереси під виглядом надання допомоги партнерам. Вона намагається зберегти режим Асада, одночасно стаючи причиною гуманітарних катастроф. І вона продовжує загострювати регіональні проблеми».

«Сполучені Штати діють інакше, - підкреслив прес-секретар Пентагону. - Там, де діють Сполучені Штати, ключові проблеми починають вирішуватися».

Говорячи про ситуацію в Сирії, Пехон зазначив, що це один з найбільш складних військових конфліктів в історії, у якому беруть участь багато міжнародних суб'єктів. США і їх союзники мають на меті знищення ІГ, у них є «партнерські сили» в Сирії, «а на іншій стороні - жорстокий режим Асада».

«Росія намагається співпрацювати з будь-яким суб'єктом, здатним допомогти їй у конкретний момент. Але коли ці партнери опиняються під ударом, як це сталося з атаками на сирійські склади хімічної зброї, Росія, незважаючи на всю риторику і пропаганду, ніколи не виступає проти тих, хто завдав ці удари, - зазначив Пехон. - Це говорить про те, що Росія насправді не має наміру захищати тих, кого називає своїми союзниками».

За оцінкою Пехона, «Москва отримує вигоду з хаосу, наживається на тому, що дестабілізує світовий порядок».

Як зазначив Пехон, Росія вважає своїм головним завданням роздроблення НАТО.

Одним із застосовуваних Росією важелів він назвав пропозицію про продаж Туреччині систем С-400, яка викликала невдоволення США - що і намагається використовувати Москва.

«Безумовно, США вважають Туреччину ключовим стратегічним партнером», - підкреслив представник Пентагону, вказуючи, що дві держави підтримують союзницькі відносини майже 70 років.

«Ми стежимо за тим, що Москва робить в усьому світі. Якщо ви бачите в якійсь частині світу хаос, то ви неодмінно виявите там російський уряд», - підкреслив Пехон.

Прес-секретар Пентагону заявив, що США надаватимуть допомогу державами, залученим у конфлікт за участю Москви. Він переконаний, що довготривалі партнерські відносини і дружба цих країн з США принесуть користь регіональній та глобальній безпеці.

Наші інтереси: 

Розуміти, що відбувається в світі. Прораховувати кроки РФ і діяти на випередження.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи