Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Воєнкоми стали мільйонерами, у кожного є іноземний паспорт – з доповіді про корупцію в ТЦК

Категорія:

Про корупцію у територіальних центрах комплектування підготовлено доповідь на основі відкритих джерел колективом редакції "Правовий Контроль" за участю народних депутатів, журналістів, громадських діячів, антикорупційних активістів.

У доповіді висвітлено факти корупції та зловживань на війні. А мета доповіді привернути увагу суспільства до факту системної корупції в ТЦК під час воєнного стану, оскільки вона не тільки не була подолана, а набула катастрофічного характеру на війні.

"Правовий контроль" показує епізоди реальних фактів хабарництва та зловживань у воєнний час. Зокрема, детально аналізується справа скандального одеського військкома Євгена Борисова, начальника збірного пункту Кіровоградського ТЦК капітана Євгена Штанько, начальника військкомату Яворівського району Львівської області та місцевого в.о. голови військово-лікарської комісії, скандал навколо Львівського обласного військкома Олександра Тищенка, який також є депутатом Львівської обласної ради від партії "Слуга народу" та інші.

"Аналіз судового реєстру свідчить, що корупція серед військкомів має системний характер. На всій території України викриваються випадки, коли військкоми не лише за гроші не закликають тих чи інших людей, але навпаки підробляють документи про непридатність до несення військової служби, сприяють перетину кордону", йдеться у доповіді.

У публікації також наводиться інформація з власних джерел "Правового Контролю" та оповідань самих військовослужбовців ЗСУ, згідно з якими майже кожен військком став «мільйонером».

"Як стверджує один із військових, “у моєму місті військком уже випустив таку кількість людей з Одеси та Харкова за довідками”. Робляться довідки за 12 тисяч доларів, у них пишеться, що ти на три місяці непридатний до служби, і ти фактично з нею їдеш. “Зараз бог у районі – військком... У них збагачення. Вони зараз нормально зароблять за війну та збагатяться. Якщо почнеться щось гірше за весну минулого року, як у Києві, їх уже не буде в Україні. У кожного мера та військкома, я думаю, паспорт іноземця вже лежить", йдеться у публікації.

На основі викладених у доповіді фактів автори змушені констатувати, що корупція в ТЦК – це корупція №1 в Україні, і цей факт знищує довіру народу до новостворених та реформованих органів, а також є тотальною загрозою.

"Корупція – це руйнівна сила, яка нищить нашу державу, що підриває бойовий дух і, на жаль, демонструє, що українська еліта не готова прийняти європейські стандарти державного менеджменту, а продовжує сповідувати ідеологію колоніального збагачення на радянський зразок", підсумували у матеріалі.

Прочитати повну доповідь.

 

Наші інтереси: 

Дуже сумно і боляче бачити, що гинуть молоді красиві та розумні українці, а покидьки та паразити наживаються на цій війні. Напрошується очевидний висновок – потрібно змінювати існуючу систему призову в Армію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи