Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Влада України пообіцяла МВФ повернути обов'язкове декларування доходів чиновників

Світ:

Як вказується у Меморандумі із МВФ, дедлайн на відновлення функції НАЗК перевіряти декларації про активи встановлено до кінця липня 2023 року. Буде ухвалено закон про відновлення обов’язків державних службовців (які не беруть участь безпосередньо в мобілізаційних та військових діях) подавати та розкривати свої декларації про майно під час воєнного стану, йдеться у документі.

Крім того, у Меморандумі міститься зобов’язання забезпечити автоматичне внесення інформації з інших пов’язаних баз даних та реєстрів зі збереженням зобов’язання чиновника щодо правдивого заповнення спрощених декларацій у період дії воєнного стану (структурний маяк на кінець жовтня 2023 року), пише Finance.ua.

Нагадаємо, нещодавно МВФ схвалив кредит для України в розмірі $15,6 мільярда. За словами експертів, це максимальний кредит, який Фонд коли-небудь видавав країні, що знаходиться у стані високоінтенсивної війни.

Очікується, що перший транш у розмірі $2,7 мільярда Україна отримає вже найближчим часом. У Меморандумі вказується, що Україна зобов’язалася провести реформу пенсійної системи та системи соцзабезпечення.

Українці підписали петицію Відновити декларування статків посадовців та депутатів, яка за 23 дні набрала необхідну кількість голосів, щоб її розглянув Президент країни.

Нагадаємо, Е-декларування для високопосадовців та топ-чиновників ввели в Україні в кінці 2016 року. Тоді Е-декларування засвідчило, що депутати можуть кредитувати МВФ.

Україна не змогла виконати жодну з шести програм МВФ за весь період незалежності.

Наші інтереси: 

Правлячу верхівку України завжди треба підштовхувати до чесності та порядності тільки методами батога. Українські чиновники, депутати та судді вже рік без електронного декларування. У березні 2022 року депутати де-факто скасували його на час воєнного стану і тепер не поспішають повертати. Але тепер їх змусив МВФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи