Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Військові аеродроми України адаптують до стандартів НАТО

Світ:

В Україні йде розробка нормативно-правової документації щодо адаптації мережі військових аеродромів, вертодромів та злітно-посадкові майданчики до стандартів НАТО.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

"У Повітряних силах спільно з управлінням регулювання діяльності державної авіації України завершується розробка нормативно-правової бази щодо адаптації мережі військових аеродромів до стандартів Альянсу", - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що вже напрацьовано низку змін до Правил визначення придатності до експлуатації аеродромів і злітно-посадкових майданчиків державіації України.

За словами начальника інженерно-аеродромної служби тилу логістики командування ПС ЗСУ Віталія Застави, зміни розроблені на підставі узагальненої міжнародної практики сертифікації аеродромів і положень чинного Повітряного кодексу України.

Крім того, в документі враховано результати досліджень із забезпечення безпеки польотів повітряних суден, а також нормативні документи, стандарти і практики Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) та Організації Північноатлантичного договору.

За інформацією пресслужби, правила містять вимоги щодо облаштування аеродромів і вертодромів, а також злітно-посадкових майданчиків із метою забезпечення безпеки польотів за визначених експлуатаційних мінімумів. В інженерно-аеродромній службі тилу логістики очікують, що паралельно опрацьовуються й зміни до Інструкції з експлуатації аеродромів. У комплексі це дасть Повітряним Силам змогу розпочати процес поступової адаптації аеродромної мережі до стандартів НАТО, наголошують в пресслужбі.

Наші інтереси: 

Україна тихо, але поступово і невпинно йде до НАТО де-факто.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
НАТО
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи