Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Відкритий лист бельгійських лікарів та медиків до влади та ЗМІ щодо ситуації навколо Ковід-19

На бельгійському сайті “Лікарі за відкриту дискусію” з 5 вересня 2020 року доступний Відкритий лист, який за три перших тижні зібрав 484 підписів від лікарів, ще понад 1500 підписів від медичних працівників. Вони дуже стурбовані розвитком ситуації за останні місяці навколо вірусу SARS-CoV-2 і закликають політиків бути незалежними та критичними у процесі прийняття рішень та у застосуванні примусових корона-заходів.

 

“Ми просимо провести відкрите обговорення, де всі експерти будуть представлені без будь-якої форми цензури. Після початкової паніки навколо Сovid-19 об’єктивні факти показують зовсім іншу картину – медичного обґрунтування будь-якої надзвичайної політики вже немає. Нинішнє антикризове управління стало абсолютно непропорційним і завдає більшої шкоди, ніж приносить користі, – йдеться у Відкритому листі, переклад якого опублікував bezdoz.info.

Лікарі закликали припинити всі заходи і просять негайно відновити нормальне демократичне управління, правові структури та всі громадянські свободи.

«Лікування не повинно бути гіршим за проблему». Ця теза, яка як ніколи, актуальна в теперішній ситуації. Однак, побічний збиток, який зараз заподіюється населенню, матиме більший вплив у короткостроковій та довгостроковій перспективі на всі верстви населення, ніж кількість людей, яких зараз захищають від корони.

На наш погляд, нинішні заходи щодо корони та суворі санкції за їх невиконання суперечать цінностям, сформульованим Бельгійською Вищою радою охорони здоров’я, яка донедавна як орган охорони здоров’я завжди забезпечувала якісну медицину в нашій країн, Це – “Наука – Експертиза – Якість – Безсторонність – Незалежність – Прозорість”. 

Ми вважаємо, що політика запровадила обов’язкові заходи, які недостатньо науково обгрунтовані, односторонньо спрямовані. і що в ЗМІ недостатньо місця для відкритої дискусії, в якій чути різні погляди та думки.

Крім того, кожен муніципалітет і провінція тепер мають дозвіл на додавання власних заходів, незалежно від того, є вони обґрунтованими чи ні. Більше того, сувора репресивна політика щодо корони сильно контрастує з мінімальною політикою уряду щодо профілактики захворювань, зміцнення власної імунної системи шляхом здорового способу життя, оптимального догляду з увагою до людини та інвестицій у персонал, що займається доглядом.*2

Поняття здоров’я

У 1948 р. ВООЗ визначила стан здоров’я таким чином: „Здоров’я – це стан повного фізичного, психічного та соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб чи інших фізичних порушень”. 

Отже, здоров’я – це широке поняття, яке виходить за рамки фізичного, а також стосується емоційного та соціального благополуччя людини. Бельгія також зобов’язана, з точки зору підписання основних прав людини, включати ці права людини у процес прийняття рішень, коли мова йде про заходи, вжиті в контексті охорони здоров’я. 

Сучасні глобальні заходи, вжиті для боротьби з SARS-CoV-2, значною мірою порушують цю точку зору на здоров’я та права людини. Заходи включають обов’язкове носіння маски (також на відкритому повітрі та під час спортивних заходів, а в деяких муніципалітетах, навіть коли поблизу немає інших людей), фізичне дистанціювання, соціальну ізоляцію, обов’язковий карантин для деяких груп та гігієнічні заходи.

Прогнозована пандемія з мільйонами смертей

На початку пандемії заходи були зрозумілі та широко підтримувались, навіть якщо в країнах навколо нас існували розбіжності у здійсненні. Спочатку ВООЗ передбачила пандемію, яка призведе до 3,4% жертв, іншими словами, мільйонів смертей, і дуже заразного вірусу, для якого не було доступного лікування та вакцин. Це призвело б до безпрецедентного тиску на відділення інтенсивної терапії (ВІТ) наших лікарень. Це призвело до глобальної тривожної ситуації, якої ніколи в історії людства не було: «згладжування кривої» було представлено блокуванням, яке закрило все суспільство та економіку І здорових людей на карантині. Соціальне дистанціювання стало новою нормою в очікуванні рятувальної вакцини.

Факти про Covid-19

Поступово тривожний дзвінок пролунав із багатьох джерел: об’єктивні факти показали зовсім іншу реальність.

Перебіг сovid-19 БУВ перебігом нормальної хвилі інфекції, подібної до сезонного грипу. Як і щороку, ми спостерігаємо поєднання вірусів грипу, що йде по кривій: спочатку риновіруси, потім віруси грипу А і В, а потім коронавіруси. Нічого не відрізняється від того, що ми зазвичай бачимо. Застосування неспецифічного тесту ПЛР, який дає багато помилкових спрацьовувань, показало експоненційну картину.

Цей тест був пропущений за допомогою екстреної процедури і ніколи не був серйозно перевірений. Виробник прямо зазначив, що цей тест призначений для досліджень, а не для діагностики. Тест ПЛР працює з циклами ампліфікації генетичного матеріалу – шматочок геному щоразу посилюється. Будь-яке забруднення (наприклад, іншими вірусами, залишками старих геномів вірусу) може призвести до помилкових позитивних результатів.

Тест не вимірює, скільки вірусів присутні у зразку. Справжня вірусна інфекція означає масову присутність вірусів, так зване вірусне навантаження. Якщо хтось здає позитивні результати, це не означає, що ця людина насправді клінічно інфікована, хвора або збирається захворіти. Постулат Коха не був виконаний («Чистий засіб, виявлений у пацієнта зі скаргами, може спровокувати ті самі скарги у здорової людини»). Оскільки позитивний тест ПЛР не вказує автоматично на активну інфекцію чи інфекційність, це не виправдовує соціальних заходів, які ґрунтуються виключно на цих тестах. 

Lockdown

Якщо порівняти хвилі зараження в країнах із суворою політикою блокування та країнами, які не запровадили блокування (Швеція, Ісландія, наприклад), ми бачимо подібні криві. Отже, немає зв’язку між застосованим блокуванням та перебігом інфекції. Блокування не призвело до нижчого рівня смертності. Якщо ми подивимося на дату застосування локдауну, ми побачимо, що він був встановлений після того, як пік вже закінчився, а кількість випадків зменшувалася. Отже, падіння не було результатом вжитих заходів. 

Як і щороку, здається, кліматичні умови (погода, температура та вологість) та укріплення імунітету частіше зменшують хвилю зараження.

Наша імунна система

Протягом тисячоліть людський організм щодня стикався з вологою і краплями, що містять інфекційні мікроорганізми (віруси, бактерії та грибки). Проникненню цих мікроорганізмів перешкоджає вдосконалений захисний механізм – імунна система. Сильна імунна система покладається на нормальний щоденний вплив цих мікробних ударів. Надмірні гігієнічні заходи згубно впливають на наш імунітет. Лише люди зі слабкою або несправною імунною системою повинні бути захищені великою гігієною чи соціальною дистанцією.

Восени знову з’явиться грип (у поєднанні з Сovid-19), і можливе зниження стійкості до природи може призвести до подальших жертв.

Наша імунна система складається з двох частин: вродженої, неспецифічної імунної системи та адаптивної імунної системи. Неспецифічна імунна система утворює перший бар’єр: шкіра, слина, шлунковий сік, кишковий слиз, вібраційні клітини волосся, коменсальна флора… і запобігає прикріпленню мікроорганізмів до тканини. Якщо вони все-таки прикріпляться, макрофаги можуть спричинити інкапсуляцію та знищення мікроорганізмів. Адаптивна імунна система складається із слизового імунітету (антитіла IgA, в основному продукуються клітинами кишківника та епітелію легенів), клітинного імунітету (активація Т-клітин), який може генеруватися при контакті з чужорідними речовинами або мікроорганізмами, та гуморального імунітету (IgM і антитіла IgG, що виробляються В-клітинами).

Недавні дослідження показують, що обидві системи сильно переплетені. Здається, що більшість людей вже мають вроджений або загальний імунітет, наприклад грип та інші віруси. Це підтверджується висновками на круїзному кораблі Diamond Princess, який потрапив на карантин через кілька пасажирів, які загинули від Covid-19. Більшість пасажирів були літніми людьми і знаходились в ідеальній ситуації передачі на кораблі. Однак 75% не виявилися зараженими. Тож навіть у цій групі високого ризику більшість стійкі до вірусу. Дослідження, проведене в журналі Cell, показує, що більшість людей нейтралізують коронавірус за допомогою слизової (IgA) та клітинного імунітету (Т-клітини), відчуваючи при цьому незначні симптоми або симптоми взагалі відсутні.

Дослідники виявили до 60% реактивності SARS-Cov-2 з CD4 + Т-клітинами у неінфікованої популяції, що припускає перехресну реактивність з іншими холодними вірусами (корони) .

Тому більшість людей вже мають вроджений або перехресний імунітет, оскільки вони вже контактували з варіантами одного і того ж вірусу. Утворення антитіл (IgM та IgG) В-клітинами займає лише відносно невелику частину нашої імунної системи. Це може пояснити, чому при відсотках антитіл 5-10% і так може існувати груповий імунітет. Ефективність вакцин оцінюється саме на основі того, чи є у нас ці антитіла чи ні. Це неправильно.

Більшість людей, які мають позитивний тест (ПЛР), не мають скарг. Їхня імунна система досить потужна. Зміцнення природного імунітету – набагато більш логічний підхід. Профілактика – це важлива, недостатньо висвітлена опора: здорове повноцінне харчування, фізичні вправи на свіжому повітрі без маски, зменшення стресу та живлення емоційних та соціальних контактів.

Наслідки соціальної ізоляції для фізичного та психічного здоров’я

Соціальна ізоляція та економічна шкода призвели до зростання депресії, тривоги, самогубств, насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми. Дослідження показали, що чим більше у людей соціальних та емоційних зобов’язань, тим вони стійкіші до вірусів. Набагато більше ймовірність того, що ізоляція та карантин мають фатальні наслідки.

Заходи ізоляції також призвели до фізичної бездіяльності у багатьох людей похилого віку через те, що вони змушені залишатися в приміщенні. Однак достатня кількість фізичних вправ позитивно впливає на когнітивне функціонування, зменшуючи депресивні скарги та тривожність та покращуючи фізичне здоров’я, рівень енергії, добробут та, загалом, якість життя.

Страх, стійкі стреси та самотність, спричинені соціальною дистанцією, мають доведений негативний вплив на психологічний та загальний стан здоров’я.

Високо заразний вірус із мільйонами смертей без будь-якого лікування?

Смертність виявилася в рази нижчою, ніж очікувалося, і близькою до смерті звичайного сезонного грипу (0,2%). Отже, кількість зареєстрованих смертей від корони все ще переоцінена.

Існує різниця між смертю З короною та смертю ВІД корони. Люди часто є носіями багатьох вірусів і потенційно патогенних бактерій одночасно. Беручи до уваги той факт, що більшість людей, у яких розвинулися серйозні симптоми, страждали від додаткової патології, не можна просто зробити висновок, що корона-інфекція була причиною смерті.

Це в основному не враховувалось у статистиці. Найуразливіші групи можна чітко визначити. Переважна більшість померлих пацієнтів були віком від 80 років. Більшість (70%) померлих, молодших 70 років, мали основні розлади, такі як серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, хронічні захворювання легенів або ожиріння. Переважна більшість інфікованих (> 98%) не хворіли або майже не захворіли або не одужали спонтанно.

Тим часом існує доступна, безпечна та ефективна терапія для тих, хто виявляє важкі симптоми захворювання у вигляді HCQ (гідроксихлорохін), цинку та AZT (азитроміцин). Швидко застосовувана ця терапія призводить до одужання і часто перешкоджає госпіталізації. Навряд чи комусь доводиться вмирати зараз. Ця ефективна терапія підтверджена клінічним досвідом колег у цій галузі з вражаючими результатами. Це різко контрастує з теоретичною критикою (недостатня обґрунтованість подвійними сліпими дослідженнями), яка в деяких країнах (наприклад, Нідерландах) навіть призвела до заборони цієї терапії.

Мета-аналіз у The Lancet, який не міг продемонструвати ефекту HCQ, був вилучений. Первинні джерела даних, що використовувались, виявились ненадійними, і 2 з 3 авторів мали конфлікт інтересів. Однак, більшість настанов, заснованих на цьому дослідженні, залишились незмінними.

У нас є серйозні запитання щодо такого стану речей.

У США група лікарів на місцях, які щодня відвідують пацієнтів, об’єдналися в “America’s Frontline Doctors” та провели прес-конференцію, яку спостерігали мільйони людей одночасно. 

Французький професор Дідьє Раут з Інституту інфекції Марселя (IHU) також представив цю перспективну комбіновану терапію вже у квітні.

Голландський терапевт Роб Еленс, який у своїй практиці виліковував багатьох пацієнтів за допомогою HCQ та цинку, закликав колег у петиції про свободу терапії.

Остаточні докази випливають з епідеміологічних спостережень у Швейцарії: показники смертності порівняно з цією терапією та без неї. Зі стресових зображень, показаних ЗМІ ГРДС (гострий респіраторний дистрес-синдром), коли люди задихались і їм було зроблено штучне дихання в агонії, ми тепер знаємо, що це було викликано посиленою імунною реакцією з внутрішньосудинною коагуляцією в легеневих судинах.

Введення розріджувачів крові та дексаметазону та уникнення штучної вентиляції легенів, яка, як було встановлено, призводила до додаткового пошкодження легеневої тканини, означає, що це страшне ускладнення також практично не є смертельним.

Отже, це не вбивчий вірус, а стан, який добре піддається лікуванню.

Розмноження

Поширення відбувається шляхом крапельної інфекції (лише для пацієнтів, які кашляють чи чхають) та аерозолів у закритих, непровітрюваних приміщеннях. Тому зараження на відкритому повітрі неможливе.

Відстеження контактів та епідеміологічні дослідження показують, що здорові люди (або позитивно перевірені безсимптомні носії) практично не можуть передавати вірус. Тому здорові люди не піддають одне одного ризику.

Передача через предмети (наприклад, гроші, покупки або візки для покупок) науково не доведена. 

Все це серйозно ставить під сумнів усю політику соціального дистанціювання та обов’язкові маски для рота для здорових людей – для цього немає наукової бази.

Маски

Оральні маски використовуються у місцях, де відбуваються контакти з перевіреними групами ризику або людьми із скаргами на верхні дихальні шляхи, а також у медичних закладах / лікарні-будинку для пенсіонерів. Вони знижують ризик зараження краплями при чханні або кашлі. Пероральні маски у здорових людей неефективні проти поширення вірусних інфекцій. 

Носіння маски не позбавлене побічних ефектів. Дефіцит кисню (головний біль, нудота, втома, втрата концентрації) виникає досить швидко, ефект подібний до висотної хвороби.

Зараз ми щодня бачимо пацієнтів, які скаржаться на головний біль, проблеми з пазухами, проблеми з диханням та гіпервентиляцію через носіння масок. Крім того, накопичений СО2 призводить до токсичного закислення організму, що впливає на наш імунітет.

Деякі експерти навіть попереджають про посилення передачі вірусу у разі неналежного використання маски. 

Наш Закон про працю (Кодекс 6) стосується вмісту CO2 (вентиляція на робочих місцях) 900 ppm, максимум 1200 ppm за особливих обставин. Після носіння маски протягом однієї хвилини ця токсична межа значно перевищується до значень, які в три-чотири рази перевищують ці максимальні значення. Тому той, хто носить маску, перебуває в надзвичайно погано провітрюваному приміщенні. 

Отже, неналежне використання масок без повного медичного кардіо-легеневого тесту не рекомендується визнаними спеціалістами з безпеки для працівників.

У лікарнях є стерильне середовище в своїх операційних, де персонал носить маски, і існує точне регулювання вологості / температури з відповідним контролем потоку кисню, щоб це компенсувати, таким чином відповідаючи суворим стандартам безпеки.

Друга корона хвиля?

Зараз у Бельгії обговорюється друга хвиля, що призведе до подальшого посилення заходів. Однак, більш уважне вивчення цифр Скієнсано (останній звіт від 3 вересня 2020 р.) показує, що, хоча з середини липня зростає кількість заражень, на той час не спостерігалося збільшення кількості госпіталізацій та смертності. Отже, це не друга хвиля корони, а так звана «хімія справи» через збільшену кількість тестів. 

Кількість госпіталізацій або смертей показала короткочасний мінімальний приріст за останні тижні, але, трактуючи це, ми повинні взяти до уваги недавню спеку. Крім того, переважна більшість жертв все ще перебувають у групі населення > 75 років.

Це свідчить про те, що частка вжитих заходів щодо працездатного населення та молоді непропорційна запланованим цілям.

Переважна більшість позитивно перевірених «інфікованих» людей належать до вікової групи активного населення, у якої не виникає жодних або лише обмежених симптомів через добре функціонуючу імунну систему.

Тож нічого не змінилося – пік закінчився.

Покращенняполітики профілактики

Заходи проти корони утворюють разючий контраст із мінімальною політикою, яку досі проводив уряд, коли йдеться про обгрунтовані заходи з доведеними перевагами для здоров’я, такі як податок на цукор, заборона (електронних) сигарет та приготування здорової їжі, фізичні вправи та мережі соціальної підтримки, фінансово привабливі та широкодоступні.

Це втрачена можливість для вдосконалення політики профілактики, яка могла б спричинити зміну менталітету в усіх верствах населення з чіткими результатами в галузі охорони здоров’я. Зараз лише 3% бюджету на охорону здоров’я спрямовується на профілактику. 

Клятва Гіппократа

Як лікарі ми склали клятву Гіппократа: “Я, перш за все, буду піклуватися про своїх пацієнтів, зміцнювати їхнє здоров’я та полегшувати їхні страждання”. ”Я правильно інформую своїх пацієнтів”. “Навіть під тиском, я не буду використовувати свої медичні знання для практики, яка суперечить людяності”.

Поточні заходи змушують нас діяти проти цієї присяги. Медичні працівники мають подібні моральні закони.

„Primum non nocere“ ( найперше - не нашкодь), чого має дотримуватися кожен лікар та медичний працівник, також підривається поточними заходами та перспективою можливого введення узагальненої вакцини, яка не підлягає обширним попереднім тестуванням.

Вакцина

Опитувальні дослідження щодо щеплень проти грипу показують, що за 10 років ми лише тричі досягли успіху у створенні вакцини із показником ефективності понад 50%. Щеплення наших літніх людей виявляється неефективним. У віці старше 75 років ефективність майже відсутня.

Завдяки безперервній природній мутації вірусів, що ми також бачимо щороку у випадку з вірусом грипу, вакцина є щонайменше тимчасовим рішенням, яке вимагає нових вакцин щоразу після цього. Неперевірена вакцина, яка впроваджується за надзвичайною процедурою і для якої виробники вже отримали юридичний імунітет від можливої ​​шкоди, викликає серйозні питання. 

Ми не хочемо використовувати своїх пацієнтів як морських свинок. У глобальному масштабі в результаті вакцини очікується 700 000 випадків шкоди або смерті.

Якщо 95% людей переносять Covid-19 практично без симптомів, ризик від неперевіреної вакцини є безвідповідальним.

Роль ЗМІ та офіційний комунікаційний план

Протягом останніх кількох місяців видавці газет, радіо та телебачення, здавалося, майже некритично стояли за експертною панеллю та урядом там, де саме преса повинна бути критично важливою та запобігати односторонній урядовій комунікації.

Це призвело до публічного спілкування в наших засобах масової інформації, яке більше нагадувало пропаганду, ніж об’єктивну звітність.

На наш погляд, завданням журналістики є якомога об’єктивніше і нейтральніше доносити новини, спрямовані на пошук істини та критичний контроль над владою, при цьому окремим експертам також надається форум, на якому вони можуть висловитися.

Цю думку підтримують журналістські етичні кодекси.

Офіційна історія про необхідність блокування, про те, що це єдино можливе рішення і про те, що всі стояли за цим блокуванням, ускладнила висловлення іншої думки людям з іншим поглядом, а також експертам.

Альтернативні думки ігнорували або висміювали. Ми не бачили відкритих дебатів у ЗМІ, де можна було б висловити різні думки.

Ми також були здивовані багатьма відео та статтями багатьох наукових експертів та авторитетів, які були видаленими і досі видаляються із соціальних мереж.

Ми вважаємо, що це не відповідає вільній, демократичній конституційній державі, тим більше, що це веде до бачення тунелю.

Ця політика також має паралізуючий ефект і живить страх і занепокоєння в суспільстві.

У цьому контексті ми відкидаємо намір цензури дисидентів у Європейському Союзі! 

Те, як Ковид-19 зображували політики та ЗМІ, також не дало жодної користі ситуації. Військові терміни були популярними і войовничої мови не бракувало. Часто згадується про “війну” з “невидимим ворогом”, якого доводиться “перемагати”.

Використання в засобах масової інформації таких фраз, як „герої піклування на передовій” та „жертви корони”, ще більше підсилює страх, як і думка, що ми маємо справу у всьому світі з „вірусом-вбивцею”.

Невпинне бомбардування населення цифрами день за днем, годину за годиною, не інтерпретуючи ці цифри, не порівнюючи їх зі смертністю від грипу в інші роки, не порівнюючи їх зі смертністю з інших причин, викликало справжній психоз та страх у населення. Це не інформація, це маніпуляція.

Ми шкодуємо щодо ролі ВООЗ, яка закликала інфодемію (тобто всі розбіжні думки офіційного дискурсу, в тому числі експертів з різними поглядами) замовчувати безпрецедентною цензурою ЗМІ.

Ми терміново закликаємо ЗМІ взяти на себе відповідальність у цьому питанні! Ми вимагаємо відкритих дебатів, в яких заслуховуються всі експерти!

Надзвичайний закон проти прав людини

Загальний принцип належного управління вимагає зважувати пропорційність урядових рішень у світлі Вищих правових стандартів: будь-яке втручання уряду повинно відповідати основним правам, які захищені Європейською конвенцією з прав людини (ЄСПЛ). Втручання органів державної влади дозволяється лише в кризових ситуаціях.

Іншими словами, дискреційні рішення повинні бути пропорційні абсолютній необхідності. Вживані зараз заходи стосуються втручання у здійснення, серед іншого, права на повагу приватного та сімейного життя, свободи думки, совісті та релігії, свободи вираження поглядів та свободи зібрань та об’єднань, права на освіту тощо, а отже, має дотримуватися основних прав, які захищені Європейською конвенцією з прав людини (ЄСПЛ).

Наприклад, згідно зі статтею 8 (2) ЄСПЛ, втручання у право на приватне та сімейне життя допустимо лише в тому випадку, якщо заходи необхідні в інтересах національної безпеки, громадської безпеки, економічного добробуту країни, охорони громадського порядку та запобігання кримінальним правопорушенням, охорони здоров’я або захисту прав і свобод інших осіб. Нормативний текст, на якому базується втручання, повинен бути достатньо чітким, передбачуваним та пропорційним цілі, що переслідуються.

Прогнозована пандемія мільйонів смертей, здавалося, відповідала на ці кризові умови, що призвело до створення надзвичайного регулювання. Тепер, коли об’єктивні факти свідчать про щось зовсім інше, умови неможливості діяти інакше (немає часу ретельно оцінювати, чи є надзвичайна ситуація) вже не існує. Covid-19 – це не застуда, але захворювання, що добре піддається лікуванню стан зі смертністю, порівнянною із сезонним грипом. Іншими словами, для громадського здоров’я вже немає непереборної перешкоди.Надзвичайного стану немає.

Величезна шкода, заподіяна чинною політикою

Відкрита дискусія щодо коронарних заходів означає, що ми, крім років життя, отриманих хворими на корону, повинні враховувати й інші фактори, що впливають на здоров’я всього населення. Сюди входять збитки в психосоціальній сфері (збільшення депресії, тривожність, самогубства, внутрішньосімейне насильство та жорстоке поводження з дітьми) та економічна шкода.

Якщо взяти до уваги цей побічний збиток, нинішня політика не пропорційна – прислів’я використання кувалди, щоб зламати горіх. Ми вважаємо шокуючим, що уряд посилається на здоров’я як на причину надзвичайного закону. Як лікарі та медичні працівники, стикаючись із вірусом, який за своєю шкідливістю, смертністю та переносимістю наближається до сезонного грипу, ми можемо лише відкинути ці вкрай непропорційні заходи.

Тому ми вимагаємо негайного припинення всіх заходів. Ми ставимо під сумнів легітимність нинішніх експертів-консультантів, які збираються за закритими дверима.

Наслідуючи ACU 2020 46 https://acu2020.org/nederlandse-versie/, ми закликаємо до поглибленого вивчення ролі ВООЗ та можливого впливу конфлікту інтересів у цій організації. Це також було основою боротьби з «інфодемією», тобто систематичною цензурою всіх суперечливих думок у ЗМІ. Це неприпустимо для демократичної правової держави.

Поширення цього листа

Ми хотіли б зробити публічний заклик до наших професійних асоціацій та колег, щоб вони висловили свою думку щодо поточних заходів. Ми звертаємо увагу та закликаємо до відкритої дискусії, в рамках якої вони наважуються виступити.

Цим відкритим листом ми надсилаємо сигнал про те, що прогрес на однакових засадах приносить більше шкоди, ніж користі, і закликаємо політиків самостійно та критично використовувати інформацію про наявні докази, в тому числі від експертів з різними поглядами, доки вони засновані на науці. 

Наші інтереси: 

Дуже важливий лист,  якому коректно і вичерпно викладено стан корона-ситуації. Поширення цього листа серед політиків та лідерів громадської думки буде важливішим, ніж поширенням його серед наших медиків (які, як відомо, не є незалежними і виконують вказівки влади).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Фейсбук заблокував поширенні статті-оригіналу

Коментарі

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Фейсбук заблокував поширенні статті-оригіналу