Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відкрити бізнес в Європі: податки, бухгалтерія, підводні камені

Вихід на закордонний ринок може бути наслідком не тільки зростання компанії, її «розширення» та «розростання». У багатьох випадках започаткування нової компанії в Європі, наприклад, реєстрація бізнесу в Чехії — це спосіб оптимізації оподаткування та репутаційні бонуси, які отримує власник, фірма якого відтепер матиме прописку в одній із європейських країн.

Вигоди ведення бізнесу у Європі

Важливий плюс — це вихід на багатомільйонний ринок, який до того ж функціонує за чіткими правилами. Політика цивілізованих держав спрямована на те, щоб усіляко підтримувати бізнес (навіть іноземний), який заробляє гроші, сплачує податки та рухає економіку країни, де працює. Податкова система кожної країни гармонійно інтегрована в правила ведення бізнесу ЄС, до прикладу, податки в Чехії прозорі і зрозумілі — подвійне оподаткування не допускається жодним чином.

Чому підприємці обирають Європу для ведення бізнесу тут:

  • Підтримка з боку держави та просте і зрозуміле оформлення документів. 
  • Оптимізація податкового навантаження. Податкова система європейських країн зазвичай м'якша щодо підприємств малого та середнього бізнесу. А якщо врахувати відсутність корупційної складової, то взагалі «ніжна».
  • Розвинена система кредитування та грантів на розвиток. Фінансування бізнесу-початківця (незалежно від країни походження) — це поширена європейська практика, якщо справа стосується суспільно значущих галузей (освіта, охорона здоров'я, екологія, гуманітарні проекти).
  • Здійснювати фактичну діяльність можна в будь-якій державі ЄС, якщо бізнес зареєстровано в одній з країн повноправних учасниць ЄС (як Чехія, наприклад). Крім цього, будь-яка компанія отримує перспективи отримати вихід не тільки на європейський ринок, а й на ринки більш ніж 80 країн, які успішно торгують з ЄС.

Вигоди очевидні. Але чи все так просто?

Що потрібно для успішного початку

Відкривати бізнес в Європі вигідно і престижно — головне правильно вибрати країну із привабливою системою оподаткування та гарною правовою репутацією. Чехія, як член Євросоюзу з 2004 року — це одне з таких «особливих місць» для розширення бізнесу, адже вона не є офшорною територією і ніколи не була включена до «Чорних списків» Європейського Союзу.

Проте, простота оформлення документів може зіграти злий жарт з тим, хто не звертає уваги на дрібниці та підводні камені. 

Якщо ви вирішили вести бізнес в Чехії, зважайте також на додаткові витрати, оскільки для роботи підприємства потрібен широкий перелік професійних послуг:

  • ведення бухгалтерії згідно із законодавством — бухгалтер в Празi допоможе не просто налагодити процес, але й убезпечить новостворену компанію від штрафів та оптимізує податки;
  • переклади документів чеською — вся документація ведеться виключно державною мовою;
  • експертна юридична допомога — в разі виникнення спірних питань — важливо мати «власного» правника, який би розумівся на тонкощах вашої справи.

Істина залишається незмінною — кожен має займатися своєю справою. Бізнесмен робить бізнес, бухгалтер веде фінансову сторону, а юридичними питаннями мають займатися юристи з досвідом та належною кваліфікацією.

Наші інтереси: 

Бізнес.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи