Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 34
  • Переглядів: 36

Верховна Рада ухвалила законопроект про перезавантаження митниці – нарешті психопатам "прикриють лавочку" для корупції

Категорія:

Світ:

Верховна Рада України 17 вересня ухвалила законопроєкт №6490-д, яким вносяться зміни до Митного кодексу. Народна депутатка Ірина Геращенко пояснила, чому це важливо і наголосила, що цей закон і реформа митниці були серед «маяків» МВФ, Світового банку, США та ЄС, а від цього голосування залежало отримання допомоги від союзників.

24091801.jpg

Ілюстративне фото

Отже:

  •   змінюється процедура конкурсного відбору керівника митної служби;
  •   запроваджується щорічний зовнішній аудит митниці, а у разі негативного висновку аудиту буде вагомою підставою для звільнення Голови;
  •   протягом року після обрання нового керівника має відбутися переатестація всіх працівників митної служби. У разі неуспішної переатестації це означатиме звільнення працівника;
  •  підіймаються зарплати для працівників митної служби.

Ірина Геращенко написала, що цей закон і реформа митниці були серед «маяків» МВФ, Світового банку, США та ЄС, і від цього голосування залежало отримання допомоги від союзників.

Голова правління громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що ухвалене перезавантаження митниці впродовж кількох років має збільшити надходження в бюджет на 100 млрд грн.

"Законопроєкт впроваджує чесні конкурси на керівництво митниці (вирішальний голос – за міжнародниками) та проводить масштабну процедуру переатестації всіх працівників митниці", – написав він.

Народний депутат Ярослав Железняк написав, що це "найкраще, що можна було з нашого боку зробити для збільшення надходжень у Бюджет" і подякував тим, хто два роки боровся за це.

Нагадаємо, раніше Ярослав Железняк заявляв, що митниця – це корупційна чорна діра.

Наші інтереси: 

Не пройшло й трьох років, як влада почала робити необхідні зміни, щоб усунути корупційні можливості на митниці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Яро Купало – Гермес - Аполлон – святий захисник і архангел Гіперборії

Архангел Гіперборії, чат-боти і чат-боги, або Як працювати з духовно-інформаційними роботами

Мовою ефективного спілкування з ангелами буде окультурена українська мова на основі Гіперборійського Сенсара. Її ядро вже формується у вигляді спеціалізованої мови спілкування з ангелом Живого Слова...

Останні записи