Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Великобританія надасть технології для визначення походження зерна, яке постачає Росія

Категорія:

Це має завадити продажам на світові ринки вкраденого в Україні зерна. Таку ініціативу анонсував в ефірі Sky News 27 червня міністр довкілля Великобританії Джордж Юстіс.

За його словами, ініціатива передбачає, що все зерно з Росії має проходити перевірку для встановлення походження товару. Це допоможе запобігти надходженню незаконно вивезеного українського зерна на світові ринки, пише DW.

"Схоже, Росія краде частину пшениці зі складів, і тому уряд Великобританії зробить доступною технологію, якою ми володіємо, для перевірки походження пшениці", – сказав Британський міністр.

Лондон співпрацює з низкою інших країн, зокрема, з Австралією, для того, щоби не допустити на світові ринки краденого в Україні врожаю.

Схожа технологія ДНК-аналізу вже використовується для перевірки походження деревини й може бути успішно застосована й для перевірки зернових. Однак для цього спершу має бути створена база даних, що включатиме зразки з України та сусідніх країн – Росії, Білорусі та Молдови. З отриманням цих зразків треба встигнути до початку збору врожаю цього сезону, який припадає на серпень-вересень.

За оцінками Юстіса, щонайменше 25 мільйонів тонн зерна, призначеного на експорт, залишаються зараз в українських зерносховищах через брак шляхів для вивезення. Він виключив участь Королівського флоту для супроводу українських кораблів із зерном через Чорне море. Разом з тим, за словами міністра, Лондон робить усе можливе для розблокування експорту українського зерна.

У пресслужбі міністерства довкілля, продовольства і сільського господарства Сполученого Королівства у відповідь на запит DW уточнили, що, згідно з намірами уряду, на анонсовані міністром процеси ДНК-тестування буде виділено 1,5 мільйона фунтів стерлінгів.

"Це дозволило б світовим урядам боротися з проблемою краденого зерна, стримуючи активність Росії та забезпечуючи те, щоб Україна отримувала дуже необхідний для неї дохід від будь-якого вирощеного нею зерна. Прем'єр-міністр проситиме інші країни G7 приєднатися до цих зусиль", – йдеться в офіційній урядовій заяві.

Наші інтереси: 

Дивіться не на слова, а на справи, хто допомагає Україні у цій війні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи