Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні торгують сертифікатами про ковідовакцинацію. Через конкуренцію ціни знизилися

Тепер "документ" можна купити не за 200, а за 100 доларів. Пропозиції – в Telegram-каналах і у DarkNet. Там продають, зокрема, й сертифікати українського зразка. Більшість підроблених сертифікатів надходить з Європи – Швейцарії, Нідерландів, Італії, Франції та Німеччини.

21082602.jpg

Фото з відкритих джерел

В Україні, як і в багатьох інших країнах, процвітає чорний ринок підроблених документів. Якщо раніше пропонували купити підроблені довідки про ПЛР-тести, то зараз вже торгують підробленими сертифікатами про вакцинацію, йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Термін виготовлення – до 28 днів, тому що від першого уколу до другого має пройти час. Можна зробити швидше, але тоді ціна подвоюється і навіть потроюється.

Розцінки на сертифікати різні. Наприклад, ціна на "документ" про вакцинацію Pfizer із занесенням у базу обійдеться в 4200 грн (приблизно 160 доларів). CoronaVac і Moderna коштуватимуть по 3500 грн (130 доларів).

Але якщо вам не важливо, щоб дані про вакцинацію були занесені в базу, то ціна буде нижчою – десь 1000 грн. Доставку здійснюють без особистих зустрічей. Надіслають кур'єром або Новою поштою.

Подібні липові паспорти вакцинації продають не тільки українцям. За даними cw.no, в Telegram є 2500 каналів, які торгують підробкою. З березня їхня кількість зростає, оскільки виріс і попит на сертифікати.

Через конкуренцію ціна на "документи" навіть знизилася – з 200 доларів до 100 доларів. Більшість підроблених сертифікатів надходить з Європи – Швейцарії, Нідерландів, Італії, Франції та Німеччини.

Юрист Віктор Шевченко каже, що липовий сертифікат про вакцинацію може зіграти поганий жарт з його власником:

"Все-таки дані про те, що ви отримали дві дози вакцини, повинні бути внесені в електронну базу "Дія" або Helsi. На кордоні вас можуть попросити показати електронну версію довідки. Якщо її немає, то тоді ви щонайменше втратите гроші на поїздку – за квиток, готель тощо. Але бувають варіанти, коли в змові працюють і реальні сімейні лікарі. Вони за певну плату вносять ваші дані про вакцинацію і видають такі липові сертифікати. Тут уже повинні спрацювати правоохоронці. На жаль, недобросовісні лікарі в нас теж існують".

Наші інтереси: 

Розуміти, що на кожну дію є протидія. Паразити придумали людям проблему – інші паразити вигадали схему, як на цьому заробити. Якщо психопати не вгамуються і людей будуть змушувати й далі робити безглузді речі, будуть процвітати інші шахраї.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Зрештою, брехня завжди спливає на поверхню, рано чи пізно. Але бачу, що тенденція вимальовується, а на пропозицію знайдеться свій попит. Побачимо, що буде далі.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Зрештою, брехня завжди спливає на поверхню, рано чи пізно. Але бачу, що тенденція вимальовується, а на пропозицію знайдеться свій попит. Побачимо, що буде далі.

Поки дихаю - сподіваюсь!