Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уроки для бізнесу Брайана Трейсі: правило узгоджених дій, єдиноначальності та простоти

Керівник компанії, як і бойовий генерал на фронті, повинен вміти грамотно віддавати чіткі і зрозумілі накази та забезпечити гармонійні дії всіх структурних підрозділів.

Правило узгоджених дій

Це правило стосується здатності командувача забезпечити, щоб усі його з’єднання гармонійно працювали разом і взаємо­діяли як під час оборонних, так і під час наступальних операцій.

Сучасна високопрофесійна армія, яка добре організована і до­бре виконує свої функції, може розбити неорганізовану ар­мію противника, що кількісно перевищує її у декілька разів.

Ми бачимо це в сучасних війнах, де невеликі армії, маючи чудо­ве командування та хорошу координацію, досягають великих перемог над переважаючими силами противника. Те саме можна побачити і у близькосхідних конфліктах минулого, звернувшись до перемоги Александра Великого над Дарієм ІІІ у битві при Гав­гамелах 331 року до н.е., коли мільйонне військо Дарія було розгромлене 50-тисячною македонською армією Александра.

Еквівалентом військового підрозділу у сучасному бізнесі є команда. Уся робота здійснюється командами.

Всі провідні компанії мають чудові, ефективні, добре організовані коман­ди, які продуктивно працюють над досягненням цілей компа­нії.

Сьогодні робота менеджера — це робота команди. За­вдання менеджера полягає в тому, щоб організувати команду та допомогти їй досягти чудових результатів.

Правило єдиноначальності

Це правило стосується необхідності чітко розуміти, хто відпо­відає за конкретну ділянку діяльності.

Провідні компанії мають чітке розуміння того, хто є керів­ником на кожному рівні. Всі знають, хто і за що відповідає.

Щоб конкретна людина ефективно виконувала свої обов’язки, він або вона мусить мати лише одного керівника і звітувати лише перед однією людиною.

Як лідер, ви повинні мати абсолютно чітке уявлення про те, яку продуктивність праці очікуєте від кожного працівника. Всі повинні точно знати, що ви від них вимагаєте зробити, у який термін і за якими стандартами якості.

Можливо, одним із найкращих способів досягнення і під­тримки єдності команди для вас будуть постійні зустрічі та бесіди з вашими підлеглими, що поєднуватимуться з порядком денним та розподілом завдань.

Найкращі лідери та найкращі організації часто збирають працівників для того, щоб поді­литися інформацією та обговорити робочі питання.

Правило простоти

Це правило стосується того, наскільки важливі чіткі й прості накази, команди та плани битв, щоб їх легко могли зрозуміти люди, яким доведеться їх виконувати.

Хороший план — це план, який легко зрозуміти та легко виконати. Хороші лідери прагнуть до простоти у кожній фра­зі та дискусії.

Один зі способів забезпечити простоту та ясність — це фік­сувати свої думки на папері. Привчіть своїх підлеглих роби­ти нотатки та записи під час обговорень. Чим більше кроків у будь-якому робочому процесі, тим більша ймовірність не­порозумінь, помилок, додаткових витрат та затримок у за­вершенні роботи.

Сам акт усунення зайвих кроків та макси­мальне спрощення значно підвищує і продуктивність праці, і ефективність діяльності компанії.

Викладено за мотивами книги Брайана Трейсі «Як керують найкращі».

Попередня стаття: У бізнесі, як і в бою, багато залежить від якісних розвідувальних даних з передової – Брайан Трейсі

Далі буде.

Наші інтереси: 

Філософія лідерства

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи