Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 72
  • Переглядів: 76

Уражений не тільки командний пункт окупантів в Криму, але й завдані серйозні пошкодження системі захисту – Гуменюк

Категорія:

Ліквідацію 23 своїх військових під час українського удару 4 січня по тимчасово окупованому Криму (в Сакському районі та неподалік Севастополя) підтвердили й на Росії. Серед них – п'ять високопоставлених офіцерів ЗС Росії і як мінімум дев'ять спецпризначенців.

 

24010502.jpg

Ілюстративне фото

Про це повідомив 5 січня Телеграм-канал "Крымский ветер" з посиланням на російські пабліки.

Росіяни скаржаться, що "протиповітряна система Росії в Криму ослаблена, у зв'язку з чим очікуються найближчим часом нові успішні удари ЗСУ".

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Суспільне Спротив" заявила, що внаслідок атаки на військові об'єкти російських окупантів у Криму 4 січня був уражений не лише командний пункт, але й завдані серйозні пошкодження системі захисту.

За словами Гуменюк, це вже не перше таке ушкодження, яке змушує окупантів серйозно переформатовувати систему свого захисту.

"Зараз у них знову спостерігається та сама істерія з переміщенням, намагаються маневрувати і розташовувати як самі системи захисту, так і об'єкти, які вони захищають в інших місцях", –  уточнила вона.

Крім того, Гуменюк зазначила, що нещодавно російські військові передислокували пускові майданчики для "шахедів". Якщо раніше вони використовували переважно мис Чауда, то декілька потужних попередніх атак ЗСУ фіксували пуски з-під Балаклави.

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України також вважає, що вибухи поблизу Кримського мосту – це більше димова завіса, "намагання захистити цей зайвий конфігуративний обʼєкт".

"Але все ж таки, сама занепокоєність і побоювання за його долю небезпідставні – наша бойова робота триває, об'єктів там ще багато над якими нам варто попрацювати. І за кожним потужним результатом, якщо він буде гідний оголошення, ми будемо обов'язково сповіщати", – наголосила Гуменюк.

4 січня в Євпаторії та Севастополі пролунали потужні вибухи під час повітряної тривоги. Тоді також перекривали Кримський міст. Одна з українських ракет влучила у командний пункт зв'язку в Юхариній балці в Севастополі.

СтратКом ЗСУ підтвердив ураження командного пункту у Севастополі, а командувач Повітряних сил України Микола Олещук подякував українським пілотам та всім, хто планував операцію, за "бездоганну бойову роботу".

Водночас військово-партизанський рух "Атеш" повідомив, що СОУ завдали удару також по військовій частині окупантів в Євпаторії, куди перемістили системи РЛС, за наводкою партизанів.

Також пізно ввечері 4 січня повідомляли про вибухи в районі Керченської протоки, відбиття атак біля Севастополя та евакуацію ста людей, удари по Саках.

 

Наші інтереси: 

Б'ємо по ворогу, витісняємо ворога з Криму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи