Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Університет

Пропоную провести дискусію.
Чому в Україні немає жодного Університету?

Цей блоговий допис не закінчений 
 

Недавно побачив на головній сторінці НО запрошення зробити інвестицію в український університет в США. З самого початку ця пропозиція мені видалася слабкою. В Україні живе науковець який стверджує що університетів в Україні немає.

Гість у Балашова Владислав Кириченко

У нас є лише 30-50 вчених, з яких можна утворити один маленький університет. Пропоную ще раз переглянути відео і прослухати радіопередачу. Після цього прошу наших майстрів слова написати текст. Потрібно описати проблему.

 

Ось свіже видиво, фрагмент передачі "Остання барикада"

 

Мемуари пана Кириченка:  ФБ 7. 01. 2016
 

 

Кириченко Владислав з Lushchak Volodymyr та ще 5.

15 год · 

Спогади Головного Інженера.
Уривки з життєпису :)))

  На шостий рік свого царювання в інженерно-технічній службі найбільшого інституту та афілійованого з ним факультету біоінженерії та біоінформатики найпотужнішого університету країн СНД Василь Іванович Беккер втратив зв"язок з реальністю та розумінням причинно-наслідкових зв"язків.  Він почав ігнорувати потреби та просьби не тільки навколонаукових клоунів, що переважно ганяли чаї та організовувалися навколо щонедільних турне по родзинках Золотого кільця. Він почав нехтувати вимогами завлабів з індексом Гірша вище 20, а таких в нашому інституті було більше, ніж у всьому медикобіологічному відділенні НАН. Ігнорувати в плебейській, хамській формі.

          Реакція Тата ( академіка РАН В.П.Скулачова,  співавтора Мітчела та живої легенди біоенергетики) - була радикальною. Василя Івановича було звільнено, але ніхто не мав зеленого поняття, як без катаклізмів увійти в зимовий сезон за умов того, що інженерна служба була чорною скринею кривих неформальних підпорядкувань, кланових стосунків та незрозумілих мотивацій. Петрович не знайшов більш адекватного рішення, ніж запропонувати мені, своєму колишньому аспірантові, погратися в адміністрування життєдіяльності інституту та факультету. Тим більше, що я вже відбувся на ниві не науковій, але навколонаукового бізнесу:))) Я погодився на півроку, - налагодити та формалізувати процеси, але історія розтягнулася на роки- з несподіваним продовженням....Досвід був - неймовірний, успішний, цікавий. Я начхав на КЗОТ, законні та підзаконні акти, порушив купу статей КК та КоАП, посилав на три літери, або корумпував БТІ, КРУ, санстанцію, міліцію, пожежників.... Моєю місією було - створити максимально комфортні умови займатися наукою тим, хто був здатним нею займатися. При цьому я безжально дискримінував та упосліджував чаєгонів. Так, я був упередженим. За рейтингами Scopus, WOS та власним, п"ятнадцятирічним досвідом життя в НДІ ФХБ Бєлозерського МДУ. Якщо цей пост набере 50 лайків, я продовжу:))))

 

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи