Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Український ринок нових автомобілів б'є рекорди

Світ:

У травні на українському авторинку було реалізовано 6,6 тис. нових легкових машин. Лідером травневих продажів стала японська Toyota. За п’ять місяців поточного року на українському ринку нових легкових автомобілів було зареєстровано 30 тисяч продажів авто.

Це майже в півтора раза більше, ніж у травні минулого року, повідомляє галузева асоціація Укравтопром.

Лідером травневих продажів стала японська Toyota – 882 автомобіля (+62% до травня 2016 року).

На другому місці опинилися французи Renault – 709 машин (+71%). На третьому чеська Skoda – 548 машин (+90%). Четверте і п'яте місце займає KIA, і Volkswagen. По 448 машин (+50%) і 398 машин (+23%), відповідно.

Також у ТОП-10 травневих продажів увійшли: Nissan – 337 одиниць (+76%), Hyundai – 331 (+99%), Peugeot – 245 (+380%), Ford – 243 (+1%) і Mercedes-Benz – 228 (+40%).

Титул найбільш продаваного автомобіля в травні, як і місяцем раніше, дістався південнокорейському кросоверу KIA Sportage – 311 машин.

Директор інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting Олег Омельницький розповідає, що 48-відсоткове зростання продажів пояснимо за рахунок зростання економіки і стабільності гривні.

Всього ж, за п'ять місяців цього року на українському авторинку було зареєстровано близько 30 тис. нових легкових машин. Це на третину більше, ніж було продано в січні-травні минулого року.

Гравці ринку відзначають, що в наступні місяці ринок нових автомобілів зростатиме. За словами Омельницького, автопродажі розвиватимуся в рамках озвученого раніше прогнозу: в діапазоні 30-35% зростання.

Директор з маркетингу компанії Рено Україна Оксана Борейко розповідає, що в наступні місяці цього року найбільш продаваним буде сегмент кросоверів у ціновому діапазоні $20-25 тис., який займає сьогодні близько 40% всього ринку.

Наші інтереси: 

Українці багатшають.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
авто
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи