Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Українські цінні папери подорожчали після призначення нового Кабміну

Світ:

Єврооблігації і ВВП-варранти України подорожчали після обрання нового уряду. Був сформований технократичний і орієнтований на реформи уряд на чолі з Гончаруком, який раніше керував аналітичним центром, що фінансується ЄС. Пост міністра фінансів зберегла Оксана Маркарова, міністром економіки став керівник Київської школи економіки та економіст із західною освітою Тимофій Милованов. 

Так прокоментували аналітики Goldman Sachs здійснені Українським парламентом призначення нових урядовців. "З огляду на реформаторські коментарі президента Зеленського і комфортну більшість його партії в парламенті, вони мають значний політичний капітал і простір для реалізації своєї законодавчої програми, яка, ймовірно, включатиме земельну реформу і реформу державних підприємств, а також угоду про нову програму МВФ", - вважають аналітики Goldman Sachs.

Як пише "Інтерфакс-Україна", ВВП-варранти (VRI) України, випущені в ході реструктуризації українського боргу в 2015 році, після формування нового уряду на чолі з Олексієм Гончаруком у п'ятницю подорожчали на 1 процентний пункт (п.п.) - до нового історичного максимуму в 87,75% від номіналу.

Також істотно зросли і котирування українських єврооблігацій, зокрема, за паперами з погашенням у 2025-2032 роках зростання склало близько 1,3 п.п., з погашенням в 2023-2024 роках - до 1 п.п.

В результаті середина і "довгий" кінець кривої прибутковості опустилися приблизно на 0,2 п.п., і тепер єврооблігації-2032 котируються із прибутковістю близько 7%, єврооблігації-2025 - нижче 6,5%, єврооблігації-2024 - близько 6%.

На короткому кінці кривої зростання котирувань було не таким значним, утім, це все одно дозволило опустити їх прибутковість більш ніж на 0,1 п.п. - до 5,4-5,6% за паперами з погашенням у 2021-2022 роках.

Олексій Гончарук

Олексій Гончарук пообіцяв перевірити ефективність роботи держвідомств і назвав, кого звільнить у першу чергу. Також він призначив терміни проведення перепису населення. 

У своєму інтерв'ю він сказав, що готується Податкова реформа, яка набуде чинності з 2021 року. А цієї осені будуть наводити порядок із адмініструванням.

 

Наші інтереси: 

Новий шанс для економіки України. Без популізму і гасел, спокійно і професійно, під чутким керівництвом міжнародних партнерів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи